ΤΟΠΙΚΑ

Εκπλήξεις και πολλές συγκινήσεις στα γράμματα του Αη Βασίλη

εκπλήξεις-και-πολλές-συγκινήσεις-στα-228373

Περισσότερα από 100.000 γράμματα έλαβε φέτος ο Αη Βασίλης μέσω των ΕΛΤΑ πολλά από τα οποία έκρυβαν εκπλήξεις και πολλές συγκινήσεις.

Η υπεύθυνη του τομέα δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ Βίκυ Ματζιάρη μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λέει ότι τα γράμματα των παιδιών κάθε χρόνο απηχούν την καθημερινότητα και την πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά στο περιβάλλον τους.

«Η επικαιρότητα διαπερνά στα γράμματά τους. Παλιότερα ήταν η ανεργία, η οικονομική δυσχέρεια της οικογένειας, μετά διαβάζαμε ευχές και βρίσκαμε ζωγραφιές για τα προσφυγόπουλα που έφταναν στην χώρα μας με τις βάρκες.

Τις τελευταίες χρονιές, ασφαλώς, βλέπουμε τον covid μέσα στα γράμματα των παιδιών: ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας, για το αν θα πάνε στο σχολείο, για το πότε θα δούνε τους αγαπημένους παππούδες, ενώ πολλά από τα παιδιά μας έστειλαν μάσκες και αντισηπτικά για τον Αγιο Βασίλη και του επισημαίνουν να κάνει self test του πριν μπει στο σπίτι τους!», σημειώνει.

Οι λιλιπούτειοι γράφουν κάθε χρόνο στον Αη Βασίλη και μάλιστα κάποιες φορές όχι μόνο στο σπίτι με τους γονείς, αλλά και στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο σπίτι των παππούδων.

Στον Αη Βασίλη όμως, δεν απευθύνονται μόνο μικρά παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι. Οπως σημειώνει η ίδια, τα γράμματα των ενηλίκων είναι τα πιο ξεχωριστά. «Αυτά που γράφονται συνήθως ανώνυμα για εσωτερικούς, ψυχοθεραπευτικούς λόγους: εκεί βλέπουμε συχνά τον πόνο – όπως στο γράμμα μίας κοπέλας που έγραφε στον Αη Βασίλη έξω από το χειρουργείο αναμένοντας νέα για τον αδερφό της, τη μοναξιά – είναι πολλά τα γράμματα που αναφέρονται στην έλλειψη συντρόφου αλλά και την ελπίδα – όπως το τρυφερό γράμμα μίας εγκύου με γλυκιά αγωνία για το μωρό της που σε λίγο καιρό θα αντίκριζε τον κόσμο.

Στέλνουμε και σε αυτούς μία απάντηση, τις σπάνιες φορές που έχουν τη διεύθυνση του αποστολέα, για να κρατήσουμε τη μαγεία ζωντανή και για να ξέρουν ότι το γράμμα τους δεν έμεινε αδιάβαστο και η σκέψη τους δεν έπεσε στο κενό», προσθέτει.

Τα ΕΛΤΑ απάντησαν ανεξαιρέτως σε όλα τα γράμματα και έβαλαν στην απάντησή τους λίγα γραμματόσημα ή ένα Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας ή ένα Φεγιέ – μία μικρή διαφορετική έκπληξη σε κάθε απάντηση. «Το σημαντικότερο είναι ότι βάζουμε, σε κάθε απάντηση, όλη μας την αγάπη και την θετική μας ενέργεια για να είναι η επόμενη χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη, να έχουμε όλοι Υγεία και Ευτυχία», τονίζει η ίδια.

Η αποστολή αγάπης των ΕΛΤΑ συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής και αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση κοινωνικής ευθύνης των ΕΛΤΑ στην οποία συμμετέχει όλο το δίκτυο: με την περισυλλογή των γραμμάτων, τη μεταφορά και τη διαλογή τους, μέχρι το σχεδιασμό της απαντητικής κάρτας και τη διανομή των απαντήσεων.

«Ολα ξεκίνησαν όταν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ αποφάσισαν να μην αφήσουν αναπάντητα τα γράμματα που είχαν παραλήπτη τον Αη Βασίλη και άρχισαν να απαντούν προσωπικά, χειρόγραφα σε όσα έφταναν στα χέρια τους.

Η δράση συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση, εξελίχθηκε και οργανώθηκε με τρόπο τέτοιο ώστε να συμμετέχει σήμερα σε αυτή όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ μέσα από τα κόκκινα γραμματοκιβώτια και την αποστολή και διανομή χιλιάδων απαντήσεων σε όσους στέλνουν το γράμμα τους στον Αγιο Βασίλη. Ολα αυτά τα χρόνια ο κόσμος ανταποκρίνεται με αγάπη στη δράση μας και με μεγάλη προσμονή! Εχουμε γονείς που έλαβαν απάντηση από τα ΕΛΤΑ πριν χρόνια όταν ήταν οι ίδιοι παιδιά και τώρα μας γράφουν μαζί με τα παιδιά τους. Η δράση αυτή κρύβει εκπλήξεις και πολλές συγκινήσεις» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου