ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας υποδέχθηκαν αποστολή του Erasmus

μαθητές-του-3ου-δημοτικού-σχολείου-ν-ιω-22774

Μαθητές από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία υποδέχθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus για τα «μαθηματικά στη ζωή μας».

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν με τραγούδια και ελληνικούς χορούς τους 30 μαθητές και 16 εκπαιδευτικούς, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Θεσσαλίας, Αναστασία Φακίδου.

Στη συνέχεια μαθητές ενημέρωσαν για τα αξιοθέατα του Βόλου, για τις δραστηριότητες του σχολείου, ενώ οδήγησαν τους φιλοξενούμενους στις τάξεις για να παίξουν ντόμινο, παζλ, παιχνίδια μνήμης αλλά και έξυπνα παιχνίδια μαθηματικών του γνωστού Έλληνα μαθηματικού Ν. Λυγερού.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, οι ξένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δοκίμασαν ελληνικά φαγητά που μαγείρεψαν και σέρβιραν γονείς μαθητών ενώ το βράδυ, ενθουσιάστηκαν με τους μεζέδες σε παραδοσιακό τσιπουράδικο.
Επισκέφθηκαν την έκθεση «Ο Αρχιμήδης και η εποχή του» στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, ενώ συμμετείχαν σε διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Επίσης, οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Μακρινίτσα, τα Μετέωρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ενώ συμμετείχαν σε ελληνική βραδιά με μπουφέ, μουσική και χορούς.
Το πρόγραμμα έκλεισε με επίσκεψη στην Ακρόπολη.
Η Παρασκευή ήταν η μέρα αποχώρησης των φιλοξενούμενων, με μία μεγάλη μερίδα αυτών να παίρνουν το δρόμο προς την Αθήνα και την Ακρόπολη.
Επόμενο ραντεβού αυτής της μεγάλης οικογένειας Erasmus είναι στην Ισπανία στην πόλη Granollers, κοντά στη Βαρκελώνη, στις αρχές Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου