ΤΟΠΙΚΑ

Στο Dinan μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς

στο-dinan-μαθητές-του-γυμνασίου-αγριάς-22742

Στο Dinan της γαλλικής Βρετάνης βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.

Οι μαθήτριες Ερασμία-Χαρίκλεια Αμαριωτάκη, Χριστίνα Τσιμπανογιάννη, Χριστίνα Χλέμπου, ο μαθητής Παναγιώτης Συνάνης και οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Σάββα και Σπύρος Μηλίνης φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του Lycée La Fontaine des eaux του Dinan και κατά τη διαμονή τους στην περιοχή συνδύασαν τη μάθηση με τη βιωματική εμπειρία και τη δημιουργία φιλικών σχέσεων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από την Κροατία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Γαλλία επισκέφθηκαν το Αρχιπέλαγος Ebihens, ένα πραγματικό στολίδι της «Σμαραγδένιας Ακτής» (Emerald Coast) της Βρετάνης, ξεκινώντας την περιήγησή τους από το μεσαιωνικό κάστρο Château du Guildo. Εκεί παρατήρησαν το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας, περπατώντας στην αμμουδιά κατά τη διάρκεια της άμπωτης, ενώ την επόμενη μέρα στην τάξη κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους σε σχετικά φύλλα εργασίας. Ακόμη, στο σχολείο παρουσίασαν την πατρίδα τους μέσα από τραγούδια, συνταγές και βίντεο, σχετικά με τη θάλασσα. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Δήμο του Dinan, που είχε ετοιμάσει μια ζεστή τελετή υποδοχής των επισκεπτών, την οποία ακολούθησε ξενάγηση στο κέντρο της μεσαιωνικής πόλης.

Στο περιβάλλον του σχολείου οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες στη βιβλιοθήκη, γευμάτισαν στο εστιατόριο και παρακολούθησαν κάποια από τα μαθήματα. Οι εκπαιδευτικοί εμπλούτισαν την εμπειρία τους, καθώς ξεναγήθηκαν στο άρτια εξοπλισμένο δημόσιο σχολικό συγκρότημα, αντάλλαξαν απόψεις με τους συναδέλφους των άλλων χωρών και κατέληξαν σε συγκριτικά συμπεράσματα και διαπιστώσεις.

Οι τελευταίες δύο ημέρες αφιερώθηκαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Το γραφικό νησάκι Mont-Saint-Michel στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το ομώνυμο αβαείο, ήταν μοναδική εμπειρία, καθώς έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία με τρία περίπου εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Την επόμενη ημέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην οχυρωμένη πόλη του Saint-Malo, πατρίδα του Γάλλου συγγραφέα και πολιτικού Σατωβριάνδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου