ΤΟΠΙΚΑ

Ηρωας 106 ετών έκοψε την πίτα στο Γηροκομείο Βόλου

ηρωας-106-ετών-έκοψε-την-πίτα-στο-γηροκομ-226406

Ο 106χρονος Δημήτρης Κάλμπαρης, τελευταίος επιζών της μάχης του υψώματος 731, ευλόγησε τη βασιλόπιτα στο Γηροκομείο Βόλου. Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ιδρύματος, παρουσία αποκλειστικά των εργαζομένων, λόγω της τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Δεν θα μπορούσε κάποιος άλλος εκτός από τον κ. Δημήτρη Κάλμπαρη, τον τελευταίο επιζώντα της μάχης του υψώματος 731, να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, άλλωστε εκτός αυτού οδεύει και στα 106 χρόνια» επισημαίνεται σε ανάρτηση του Γηροκομείου Βόλου.

Ο ήρωας του υψώματος 731 έκοψε τη βασιλόπιτα του Γηροκομείου Βόλου, με τις ευχές συγγενών και φίλων να απευθύνονται μέσω skype ή τηλεφωνικά, καθώς απαγορεύονται τα επισκεπτήρια, λόγω της πανδημίας.

«Αλλη μια καινούργια χρονιά ξεκινά και ένας απολογισμός της περασμένης χρονιάς είναι αναμενόμενος, όχι οικονομικός απολογισμός αλλά ένας απολογισμός με βάση το ανθρώπινο δυναμικό.

Οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμά μας για δεύτερη χρονιά υπερέβησαν εαυτό, και εάν εξαιρέσουμε τα ελάχιστα κρούσματα με μικρής έκτασης διασπορά της Covid-19, τήρησαν τα μέτρα προφύλαξης βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και προφύλαξαν τους ηλικιωμένους μας από μια εξάπλωση της πανδημίας σε όλο το Ίδρυμά μας. Κατανοώντας το επιπλέον εργασιακό άγχος αλλά και τον κίνδυνο για εξάπλωση πιθανής μόλυνσης στις οικογένειες τους ένα «Ευχαριστώ» είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, στη σελίδα του Γηροκομείου στο facebook.

«Οι ηλικιωμένοι μας πέραν της τήρησης των μέτρων, τα συχνά τεστ και όλων των διαδικασιών κατά του Covid-19 είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν και την απαγόρευση των επισκεπτηρίων και των εξόδων για όποιους ηλικιωμένους μας ήταν δυνατόν.

Το επισκεπτήριο και οι μικρές έξοδοι είναι μια γλυκιά αναμονή για μια επαφή με εκτός Ιδρύματος κόσμο και μια δόση αγάπης από συγγενείς και φίλους που εδώ και δύο χρόνια γίνεται μόνο τηλεφωνικά ή μέσω Skype. Αυτό δημιούργησε ένα παραπάνω δέσιμο μεταξύ εργαζομένων και ηλικιωμένων αλλά και για γλυκιά προσμονή στους ηλικιωμένους μας για γρήγορη επαναφορά στην προηγούμενη κανονικότατα» αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση.

Με πολλές ευχές «για καλή χρονιά με υγεία, προκοπή προσωπική και οικογενειακή στους εργαζόμενους μας», και «στους ηλικιωμένους μας για υγεία και ευχάριστη διαμονή στο Ιδρυμά μας» εργαζόμενοι και διοίκηση εκφράζουν θερμές ευχαριστίες «σε όλους τους φίλους, παλιούς και νέους, που στηρίζουν με κάθε είδους προσφορά το Ίδρυμά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου