ΤΟΠΙΚΑ

Εφτιαξαν μπάρες δημητριακών μαθητές του 5ου Δημοτικού Βόλου

εφτιαξαν-μπάρες-δημητριακών-μαθητές-225339

Μπάρες δημητριακών δημιούργησαν μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στην κουζίνα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της μύησής τους στα μυστικά της υγιεινής διατροφής.

Χθες παρουσιάστηκε στο ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την υγιεινή διατροφή στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Taste for Life» το οποίο αφορά στην υγιεινή διατροφή, την άσκηση και την ευζωία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη ενός σωστού και υγιεινού πρωινού, μέσα από την παρουσίαση της υπεύθυνης εκπαιδεύτριας υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου ενώ στη συνέχεια με τον σεφ της σχολής και τους σπουδαστές του α’ εξαμήνου παρασκεύασαν ενεργειακές μπάρες δημητριακών με αγνά υλικά.

Στόχος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, όπως τόνισε η πρόεδρος Αναστασία Μορφογιάννη, είναι μέσα από το τμήμα Παιδείας του ΙΕΚ να πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές στοχευμένες δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα, ώστε οι μαθητές να μπορούν να αφομοιώνουν καλύτερα τις γνώσεις που τους προσφέρονται. «Σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα όπως είναι η υγιεινή διατροφή η ΚΕΚΠΑ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη», ανέφερε.

Τα προγράμματα του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου, όπως δήλωσε ο Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, υλοποιούνται με ελκυστικές μεθόδους διδασκαλίας ώστε να χτίζεται το μέλλον των μαθητών και οι διατροφικές συνήθειες να δημιουργούν υγιείς ενήλικες.

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα παρουσιάσει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο άμεσο μέλλον με θέμα την υγιεινή διατροφή και την άσκηση στο πλαίσιο των μαθημάτων πρακτικής εφαρμογής στην ειδικότητα, που θα απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου