ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για τη ζωή δίνει 13χρονη μετά από ηλεκτροπληξία

μάχη-για-τη-ζωή-δίνει-13χρονη-μετά-από-ηλ-224569

Ωρες αγωνίας βιώνει οικογένεια από τη συνοικία Αλιβέρι, στη Νέα Ιωνία. Η 13χρονη κόρη της οικογένειας νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από ηλεκτροπληξία, που υπέστη στο μπάνιο του σπιτιού της. Για την εκδοχή αυτή ενημέρωσαν τους γιατρούς οι συγγενείς της, μόλις τη μετέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τα ξημερώματα χθες.

Ωστόσο, οι συνθήκες, υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα και ένα 13χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στα Επείγοντα χωρίς σφυγμό, παραμένουν θολές, με αποτέλεσμα να εγείρονται πολλά ερωτήματα.

Οι συγγενείς μιλούν για ηλεκτροπληξία, οι γιατροί κάνουν λόγο για εισρόφηση, ενώ οι αστυνομικές αρχές ανεπισήμως μεταφέρουν ότι η υπόθεση είναι προς διερεύνηση.

Το 13χρονο κορίτσι όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ήταν χωρίς σφυγμό. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπεσαν πάνω του για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στην αίθουσα αναζωογόνησης τα λεπτά κυλούσαν δραματικά, προκειμένου η ανήλικη να ξαναδώσει σημεία ζωής.

Οι συγγενείς δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Μετέφεραν την ανήλικη στο Νοσοκομείο με ΙΧ αυτοκίνητο. Στο τμήμα έκτακτων περιστατικών είπαν ότι το κορίτσι έπαθε ηλεκτροπληξία από τον θερμοσίφωνα που ήταν αναμμένος την ώρα που έκανε μπάνιο.

Το κορίτσι έπεσε στην μπανιέρα, χτύπησε και έχασε τις αισθήσεις του, φέρεται να ανέφεραν.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες φέρει εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες είναι άγνωστο πώς προκλήθηκαν.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι γιατροί του Νοσοκομείου ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία, όπως είναι υποχρεωμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε ότι αστυνομικοί χθες μετέβησαν στο σπίτι του κοριτσιού, όμως οι συγγενείς απουσίαζαν.

Πιθανολογείται ότι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη δίπλα στο ανήλικο κορίτσι που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι αστυνομικοί φέρεται να διαπίστωσαν πως το σπίτι ηλεκτροδοτείται κανονικά. Δεν είναι σε θέση όμως να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, καθώς έρευνα εντός της οικίας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχει γίνει.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Βόλου αναφέρουν ότι η 13χρονη υπέστη εισρόφηση, δίχως όμως να μπορούν να προσδιορίσουν τι την προκάλεσε. Σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία εισρόφηση ονομάζεται η είσοδος στο αναπνευστικό ξένων ουσιών ή σωμάτων.

Με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα η 13χρονη νωρίς χθες το πρωί διακομίστηκε διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση της υγείας της είναι πολύ σοβαρή και ότι το επόμενο 48ωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς που μετέφεραν την ανήλικη στα Επείγοντα δήλωσαν πως η 13χρονη είναι παντρεμένη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου