ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα θλίψης κηδεύτηκε ο συμβολαιογράφος Γεώργιος Γαλλέας

σε-κλίμα-θλίψης-κηδεύτηκε-ο-συμβολαιο-222649

Σε κλίμα απέραντης λύπης κηδεύτηκε χθες από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ο γνωστός συμβολαιογράφος Γεώργιος Γαλλέας.

Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή προχθές το βράδυ πλήρης ημερών. Ηταν ένας από τους πιο παλιούς συμβολαιογράφους της Μαγνησίας με μεγάλη αναγνώριση του έργου του.

Καταξιωμένος κοινωνικά το γραφείο του έφθασε να αριθμεί 60.000 συμβόλαια. Κυριολεκτικά όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας είχαν περάσει το κατώφλι του γραφείου του.

Ο Γεώργιος Γαλλέας καταγόταν από την Αργαλαστή. Ηταν γιος συμβολαιογράφου και ακολούθησε την παράδοση της οικογένειάς του.

Ανοιξε το πρώτο του γραφείο στο Νότιο Πήλιο το 1955 και το διατήρησε εκεί με μεγάλη επιτυχία έργου μέχρι το 1970. Συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στον Βόλο για παρά πολλά χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ηταν παντρεμένος με τη Χαρίκλεια Γαλλέα και από τον γάμο του απέκτησε δύο γιους, τον Γιάννη που συνέχισε τη λειτουργία του γραφείου του στην οδό Σπυρίδη 28 και τον Θεόδωρο που είναι πολιτικός μηχανικός, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια.

Επίσης, διατηρούσε εξοχική κατοικία του στο Λεφόκαστρο και βεβαίως το πατρικό του σπίτι στην Αργαλαστή που ήταν η βάση του. Είχε μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δρόμος Λεφόκαστρου – Αφήσσου έγινε με δική του πρωτοβουλία.

Στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Λάρισας διετέλεσε γραμματέας και μέλος.

Ηταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος της παλιάς γενιάς συμβολαιογράφων, όπως σημείωσαν επαγγελματίες του χώρου. Διακρινόταν για την ευγένεια του χαρακτήρα του. Οι συνάδελφοί του τον θυμούνται με αγάπη. Πάντοτε βοηθούσε τους νεότερους επαγγελματίες του χώρου του στο ξεκίνημά τους, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Η κηδεία του τελέστηκε χθες Τετάρτη από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου