ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει τη λειτουργία του το φοιτητικό εστιατόριο

αρχίζει-τη-λειτουργία-του-το-φοιτητικ-222262

Αρχίζει αύριο, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, τη λειτουργία του το κεντρικό φοιτητικό εστιατόριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Η έναρξη της λειτουργίας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γίνεται με νέα εισοδηματικά όρια και βρίσκει περισσότερους φοιτητές με κάρτες δωρεάν σίτισης.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν εκδηλωθεί έντονες διαμαρτυρίες από φοιτητές αλλά και γονείς φοιτητών για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης, οι δικαιούχοι του οποίου επιλέγονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Με την έναρξη του νέου έτους και έως τις 30 Ιουνίου, ισχύουν νέα, αυξημένα κατά τουλάχιστον 3.000 ευρώ, εισοδηματικά κριτήρια, βάσει των οποίων περισσότεροι φοιτητές θα λάβουν δωρεάν κάρτες σίτισης.

Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, είχαν δηλώσει συμμετοχή 3.084 φοιτητές, ωστόσο είχαν εγκριθεί μόλις 2.000 κάρτες σίτισης και οι υπόλοιποι 1.000 φοιτητές είχαν μείνει εκτός. Με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, εκτιμάται ότι περισσότεροι θα είναι οι φοιτητές που θα σιτίζονται δωρεάν.

Συγκεκριμένα το εισοδηματικό όριο για οικογένεια με ένα παιδί εκτός Βόλου αυξάνεται από τις 12.015 ευρώ στις 15.790,50 ευρώ και εντός Βόλου από τις 10.813 ευρώ στις 14.211,45 ευρώ. Για οικογένεια με δύο παιδιά εκτός Βόλου το εισοδηματικό όριο αυξάνεται από τις 13.350 ευρώ στις 17.545 ευρώ και εντός Βόλου από τις 12.015 ευρώ στις 15.790,50 ευρώ. Για κάθε επιπλέον παιδί το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 1.052,70 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στο κλείσιμο της χρονιάς, στο κεντρικό φοιτητικό εστιατόριο του Βόλου, καταγράφηκε προσέλευση που ξεπέρασε το 90%, κάτι που σημαίνει ότι περισσότεροι από 1.600 φοιτητές καθημερινά σιτίζονταν δωρεάν, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής. Η αύξηση του κόστους ζωής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έχει διαδεχθεί την υγειονομική, οδήγησαν μαζικά τους φοιτητές στο κεντρικό εστιατόριο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τρία γεύματα καθημερινά.

Την κίνηση στο φοιτητικό εστιατόριο τόνωσαν και φοιτητές που μπορεί να μην ήταν δικαιούχοι καρτών δωρεάν σίτισης, είχαν όμως τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν τρία γεύματα την ημέρα έναντι 2 ευρώ καθημερινά.

Η είσοδος στο εστιατόριο γίνεται μόνο κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τα γεύματά τους σε πακέτο. Σε πακέτο μπορούν να τα παίρνουν και οι φοιτητές που απλώς δεν θέλουν να παραμείνουν στον χώρο του φοιτητικού εστιατορίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου