ΤΟΠΙΚΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εργονομία

ο-σύλλογος-εργαζομένων-περιφέρειας-θ-219790

Από το Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας στο γενικότερο πλαίσιο της πρόληψης των προβλημάτων υγείας των συναδέλφων του, έχει οργανώσει μια σειρά δράσεων (Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, Προληπτικές Μικροβιολογικές Ετήσιες Εξετάσεις (Check Up), Test PAP, Μαστογραφίες, Προμήθεια Απινιδωτών, Αγορά προπλάσματος και διεξαγωγή σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ, συνεργασία με μικροβιολογικά εργαστήρια, κ.α.), κομμάτι της οποίας είναι και η συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για θέματα Εργονομίας σε υπαλλήλους γραφείου.

Η συγκεκριμένη δράση είχε σχεδιαστεί από τον Σεπτέμβριο και ο βασικότερος λόγος μη υλοποίησής της ήταν η ιδιαιτερότητα της Διεύθυνσης Μεταφορών η οποία έχει υπερβολικό φόρτο εργασίας με το κοινό και με το πλήθος των εγγράφων που διακινεί η Υπηρεσία. Οταν αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι η υπηρεσία θα είναι κλειστή για το κοινό για την εσωτερική οργάνωσή της και την τακτοποίηση των Αρχείων της, συνδυάστηκε η εκδήλωση ενημέρωσης η οποία διήρκησε 1,5 ώρα.

Οι παρούσες οικονομικές συνθήκες και η εξαθλίωση στο χώρο εργασίας έχει ως αποτέλεσμα η ενημέρωση σε θέματα υγείας, σε θέματα εργασιακής επιμόρφωσης και εξέλιξης των εργαζομένων να θεωρείται «πολυτέλεια» και οι απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα να θεωρούνται «φυσιολογικές». Εχει αναρωτηθεί κανείς για ποιό λόγο πρέπει οι συνταξιούχοι να έχουν τόσες μυοσκελετικές παθήσεις; Μήπως σε ολόκληρη την εργασιακή καριέρα τους καταπονήθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν από καταστάσεις τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει με την σωστή ενημέρωση;

Θεωρούμε ότι η παρουσίαση του θέματος της εργονομίας από τα μέλη του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Ν. Μαγνησίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ήταν υποδειγματική, παρουσιάστηκε με επαγγελματισμό και οι συμβουλές τους στα ερωτήματα που δέχθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν απολύτως κατανοητές και τους ευχαριστούμε θερμά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου