ΤΟΠΙΚΑ

Αθλητική αναβάθμιση στην Ανω Γατζέα

αθλητική-αναβάθμιση-στην-ανω-γατζέα-219045

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ανω Γατζέα, δηλαδή και του ποδοσφαιρικού γηπέδου και του παρακείμενου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ.

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Άνω Γατζέας θα αποκτήσει νέο χλοοτάπητα με χρήματα της Περιφέρειας (120.000 ευρώ), όπως και νέες κερκίδες, νέα αποδυτήρια, νέα περίφραξη, ηλεκτροφωτισμό αλλά και ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων έξω από τις εγκαταστάσεις με χρήματα του Υπουργείου Αθλητισμού (455.000 ευρώ, μέρος των οποίων θα διατεθεί για τη διαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ).

Αρχικώς, ο κ. Αυγενάκης επισκέφτηκε γύρω στις 12μ. το ΚΕΠ στα Καλά Νερά, όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Μιτζικός, και τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής αρχής, ενώ το παρών έδωσαν ο Χρήστος Τριαντόπουλος (υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ) οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ. (σ.σ. η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος καθώς και οι κ.κ. Λιούπης και Μαραβέγιας), ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη.

Το παρών στην υποδοχή έδωσαν και τέσσερις ιππείς του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών, δίνοντας μία διαφορετική νότα στην όλη εκδήλωση.

Σε όλους τους παραπάνω δόθηκαν οι μακέτες των έργων, ενώ ο κ. Μιτζικός πρότεινε στους κ.κ. Αυγενάκη και Αγοραστό και τη δημιουργία κέντρου ψυχοθεραπευτικής ιππασίας για άτομα κυρίως με ειδικές ανάγκες, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του κ. Αυγενάκη, αλλά και των υπολοίπων, προκειμένου να εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για το κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Αργαλαστής, με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου να έχει παραδώσει ήδη μία ώριμη μελέτη. Πάντως, η … χιουμοριστική απάντηση του κ. Αυγενάκη ήταν «Δήμαρχε, ένα, ένα».

Μετά την επιτόπια αυτοψία στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην Ανω Γατζέα και τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, στη συνέχεια υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση στο Αρχοντικό Κύρου «Τζωρτζέικο» στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Δήμου Νοτίου Πηλίου για την υλοποίηση του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου