ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει η λειτουργία του κέντρου Κομφούκιος στον Βόλο

αρχίζει-η-λειτουργία-του-κέντρου-κομφ-217732

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο κτίριο Τσικρίκη

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία της νέα δομή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για τη λειτουργία του ινστιτούτου Κομφούκιος, το οποίο θα απευθύνεται στους πάντες, από φοιτητές και μαθητές, μέχρι τον γενικό πληθυσμό που θα θελήσει να μάθει την κινεζική γλώσσα, να πιστοποιηθεί και να μυηθεί στην κινεζική κουλτούρα ή να αναπτύξει συνεργασία με κινεζικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη σε πρώτη φάση θα διδάξουν δύο καθηγητές που θα τοποθετηθούν στον Βόλο, ενώ το σύστημα θα δουλέψει με δίκτυο εθελοντών που θα εγκατασταθούν στην πόλη.

Στα τέλη του 2019 είχε υπογραφεί στο Μέγαρο Μαξίμου το σύμφωνο ίδρυσης του ινστιτούτου Κομφούκιος ανάμεσα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη και την πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κίνας Xi Zinping.

Το ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε μετά από διετή προσπάθεια, σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics του Πεκίνου.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γίνεται το τρίτο ίδρυμα στη χώρα στο οποίο θα λειτουργήσει το ινστιτούτο, το οποίο προτείνεται να χωροθετηθεί στο κτίριο Τσικρίκη, εμβληματικό χώρο για την πόλη.

Το ινστιτούτο Κομφούκιος σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. μαθήματα κινεζικής γλώσσας, θα υλοποιεί προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων φοιτητών και καθηγητών και θα διοργανώνει δράσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και ως κέντρο διαμεσολάβησης ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμούρη η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για φοιτητές και μαθητές και σε πρώτη φάση ίσως και για τον γενικό πληθυσμό, ζήτημα που θα επανεξεταστεί σε περίπτωση που η ζήτηση είναι μεγάλη και συγκροτηθεί πληθώρα τμημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου