ΤΟΠΙΚΑ

Δημαιρεσίες σε Ζαγορά – Μούρεσι και Νότιο Πήλιο

δημαιρεσίες-σε-ζαγορά-μούρεσι-και-νό-216149

Τα νέα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων, τα μέλη των οικονομικών τους επιτροπών, αλλά και τα μέλη των επιτροπών ποιότητας ζωής, όπου υπάρχουν, εκλέγουν σήμερα Κυριακή τα δημοτικά συμβούλια στους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οι συνεδριάσεις θα γίνουν διά ζώσης με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων θα γίνει με την επίδειξη εμβολιασμού ή νόσησης ή με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ή rapid test. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την τήρηση των αποστάσεων.

Σε ό,τι αφορά στα προεδρεία η θητεία τους άρχεται με την εκλογή τους και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Ο πρόεδρος προέρχεται από την παράταξη της εκάστοτε δημοτικής αρχής, ο αντιπρόεδρος από τη μείζονα μειοψηφία και ο γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία.

Αντίστοιχη θα είναι και η θητεία στις επιτροπές, τα μέλη των οποίων θα εκλεγούν στις ίδιες ειδικές συνεδριάσεις, αμέσως μετά την εκλογή προεδρείων.

Οι δημαιρεσίες γίνονται με μυστική ψηφοφορία και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί εκλογή, η διαδικασία επαναλαμβάνεται την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, η ειδική συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί και επίσης θα εκλεγούν νέο προεδρείο, οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής. Δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόσωπο της προέδρου, με τη Μαρίνα Συρίη να ανανεώνει τη θητεία της.

Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει επίσης στις 10 το πρωί για την εκλογή προεδρείου και οικονομικής επιτροπής. Ο Γιάννης Μούτος, που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου πρόσφατα, με την παραίτηση του προκατόχου του, Δημήτρη Χιώτη, αναμένεται να συνεχίσει στην ίδια θέση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου