ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός του παραλιακού μετώπου

καθαρισμός-του-παραλιακού-μετώπου-2149

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου από τα Πευκάκια μέχρι τον Άγιο Στέφανο, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «επιθετικών» παρεμβάσεων σε περιοχές όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός αυτός έχει υιοθετηθεί το τελευταίο διάστημα από την Υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα κατά τόπους προβλήματα.

Πρόκειται, για παρεμβάσεις που υλοποιούνται από συνεργεία με αυξημένο αριθμό υπαλλήλων και ανεξάρτητα από το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας της υπηρεσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και συμμετείχαν σ’ αυτές 33 άτομα, με τη συνδρομή κι ενός μηχανήματος (σάρωθρο). Έγινε καθαρισμός της ακτής από κάθε λογής απορρίμματα, ενώ μετά τον χθεσινό νότιο άνεμο έντασης έως και 8 μποφόρ, εξαιτίας του οποίου βγήκαν φύκια και άμμος από τη θάλασσα, υπήρξε νέα παρέμβαση για την απομάκρυνσή τους κυρίως στο κεντρικό τμήμα των Αλυκών.

Αντίστοιχη παρέμβαση υλοποιήθηκε σήμερα στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο από τα Κάτω Λεχώνια έως τα Πλατανίδια. Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε σήμερα το πρωί για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην περιοχή μετά τη χθεσινή αλλαγή του καιρού, και άμεσα απέστειλε μηχάνημα (γκρέϊντερ) το οποίο άρχισε να απομακρύνει πέτρες και χώματα από την ακτή. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και στη Νέα Αγχίαλο, όπου θα υπάρξει αύριο παρέμβαση.

Στο μεταξύ, μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Θέτις» πραγματοποίησαν σήμερα εξόρμηση καθαριότητας στην παραλία των Αλυκών, ενισχύοντας την προσπάθεια της Διεύθυνσης Καθαριότητας ενόψει και της εκδήλωσης που διοργανώνεται για την Καθαρή Δευτέρα. Η υπηρεσία παρείχε στα μέλη του Ομίλου σακούλες απορριμμάτων και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό της ακτής, στο πλαίσιο των συνεργασιών που υλοποιεί με εθελοντικές οργανώσεις για το σκοπό αυτό.

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου, επανέλαβε ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας επιδιώκει τη συνεργασία των δημοτών, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι καμία προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, χωρίς τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή των δημοτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου