ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες χάους στο 2ο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου μετά από βανδαλισμό του χώρου

εικόνες-χάους-στο-2ο-νηπιαγωγείο-σκοπέ-213249

Εικόνες χάους αντίκρισε το περασμένο Σάββατο η σχολική καθαρίστρια στο 2ο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου. Πήγε στο σχολείο για να καθαρίσει ενόψει της χθεσινής επαναλειτουργίας και βρήκε τον χώρο βανδαλισμένο.

Οπως έγινε γνωστό, άγνωστοι δράστες, εκμεταλλεύτηκαν τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οπότε και τα σχολεία δεν λειτουργούσαν, παραβίασαν παράθυρο αίθουσας και μπήκαν στον χώρο, προκαλώντας φθορές σε όλες τις αίθουσες.

Ανοιξαν συρτάρια των λιλιπούτειων μαθητών και πέταξαν μαρκαδόρους και χρώματα, έσπασαν μελάνια γεμίζοντας πατώματα και τοίχους, άδειασαν μπουκαλάκια με χρυσόσκονη, πέταξαν κορδέλες, χαρτιά, υλικά χειροτεχνίας, βιβλία, παιχνίδια. Τόσο στις αίθουσες, όσο και στην κουζίνα ακόμη και στις τουαλέτες προκλήθηκε το απόλυτο χάος.

Η καθαρίστρια σοκαρισμένη από το σκηνικό που αντίκρισε ενημέρωσε την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ολυμπία Πέγιου και την Αστυνομία, όπου δόθηκαν καταθέσεις.

Αμεσα με εντολή της προέδρου της σχολικής επιτροπής Σκοπέλου, Μαρίας Σάββα, αναλήφθηκε μέριμνα για τη διάθεση μιας ακόμη καθαρίστριας, προκειμένου να καθαριστεί και να συμμαζευτεί η κατάσταση στους χώρους του νηπιαγωγείου, το οποίο χθες λειτούργησε κανονικά.

«Ολο το Σαββατοκύριακο γίνονταν εργασίες καθαρισμού. Τα υλικά που καταστράφηκαν θα αντικατασταθούν. Δεν είναι τόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν, όσο το περιστατικό που σημειώθηκε στον χώρο του νηπιαγωγείου. Πρόκειται για ένα λυπηρό συμβάν που μας προβληματίζει ως κοινωνία», σημείωσε η κ. Σάββα.

«Αισθανόμαστε βαθιά λύπη γι’ αυτό που έγινε. Είμαστε χρόνια στο σχολείο, γνωριζόμαστε με την τοπική κοινωνία του νησιού. Προβληματιζόμαστε γιατί αυτό που έγινε πρέπει να έγινε από παιδιά που ίσως να έχουν περάσει από τον χώρο του συγκεκριμένου σχολείου. Στο νηπιαγωγείο έχουμε κάνει κατάθεση ψυχής για να στηθεί. Σε εποχές δύσκολες φροντίζουμε με πολύ προσωπικό κόπο να αγοράζουμε παιχνίδια και υλικά, όλα προσεγμένα, τα οποία προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο για τους μικρούς μαθητές μας και είναι λυπηρό να γίνονται τέτοια περιστατικά», σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ολυμπία Πέγιου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου