ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρώθηκε απόφαση της Αποκεντρωμένης για την ποσόστωση στην αξιολόγηση

ακυρώθηκε-απόφαση-της-αποκεντρωμένη-211631

Ικανοποίηση στο Σύλλογο Εργαζομένων που είχε προσφύγει στο ΣτΕ Την ικανοποίησή του εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται απόφαση της πρώην Γενικής Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Πόπη Γερακούδη για την εφαρμογή της ποσόστωσης της αξιολόγησης, στη Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, ενώ αναμένεται η έκδοση απόφασης για τις άλλες δύο Γενικές Δ/νσεις.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Σύλλογος αντιδρώντας στο πλαίσιο που έγινε η αξιολόγηση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζεται ότι «ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την ενημέρωση και την κινητοποίηση του συνόλου των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα, αλλά και γιατί αξιοποίησε όλα τα διαθέσιμα «όπλα», προκειμένου να προασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα όλων.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει ηθικά τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Αποκεντρωμένης που αντιστάθηκαν σε αυτή τη δήθεν αξιολόγηση, η οποία επρόκειτο να αποτελέσει τον «δούρειο ίππο» για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο».

Παράλληλα τονίζει ότι «μπροστά στις επικείμενες εξελίξεις που αφορούν άμεσα το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο (νέο μισθολόγιο, αξιολόγηση, επιλογή προϊσταμένων, κινητικότητα κλπ), καλεί σε συσπείρωση στο εργασιακό μας σωματείο, καθώς μόνο αυτή, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, μπορεί να εξασφαλίσει την αποτελεσματική και συντεταγμένη προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου