ΤΟΠΙΚΑ

Υποστήριξη ατόμων με κινητική αναπηρία από ομάδα μελών του «Ιππόκαμπου»

υποστήριξη-ατόμων-με-κινητική-αναπηρ-210407

Σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί η δημιουργία Ομάδας υποστήριξης Ατόμων με κινητική Αναπηρία, η οποία προέκυψε μετά τη συνεργασία του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», στο πλαίσιο διεύρυνσης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τα μέλη του, με το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Πορεία υγείας».

Οι πρωτεργάτες της δράσης κάνουν λόγο για «μια ελπιδοφόρα συνεργασία», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ομάδα υποστήριξης θα λειτουργήσει στον προσβάσιμο χώρο του Σωματείου «Ιππόκαμπος» (Ν. Γάτσου 68 – Ρ. Φεραίου) κάθε δύο εβδομάδες, Δευτέρα απόγευμα στις 18:30 και η συνάντηση διαρκεί ως δύο ώρες.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 18:30 – 20:30 και η δεύτερη συνάντηση στις 14 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, την ίδια ώρα.

Το συντονισμό της ομάδας υποστήριξης αναλαμβάνει η κοινωνική-κλινική ψυχολόγος Γεωργιάδου Ιωάννα, εκπ. συστημική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος Κέντρου Πορεία Υγείας.

Ως μέλη της ομάδας υποστήριξης γίνονται δεκτά άτομα με κινητική αναπηρία, μέλη του «Ιππόκαμπου» ή μη. Στόχοι της ομάδας υποστήριξης είναι: η ψυχολογική υποστήριξη, η βελτίωση της αυτογνωσίας, η διερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας, η διαχείριση και επίλυση ενδοομαδικών συγκρούσεων, η ενδυνάμωση και η διεκδίκηση, καθώς επίσης η εποπτεία ενεργειών και δραστηριοτήτων του Σωματείου. Παράλληλα η ομάδα υποστήριξης μπορεί να απαντά και σε έκτακτες ανάγκες που διατυπώνονται από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Βασίζεται στις αρχές της άνευ όρων αποδοχής, της ενσυναίσθησης, της αυθεντικότητας, της επικέντρωσης στο εδώ και το τώρα, της αυτοβοήθειας. Η συμμετοχή στην ομάδα υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία είναι δωρεάν.

Η ομάδα υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία δε θα εξυπηρετεί ανάγκες ερευνητικές ή στατιστικές. «Πρόκειται για μια συνεργασία με ανθρωπισμό και αμοιβαιότητα, που σκοπό θα έχει να ανταποκρίνεται σε υπαρκτές ανάγκες ατόμων με κινητική αναπηρία» όπως διευκρινίζουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον «Ιππόκαμπο», επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 6972852094 – 6976158678, ή την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αλλά και την «Πορεία Υγείας» στο τηλέφωνο 6972104250 και την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου