ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα του ΤΕΕ Μαγνησίας κατά της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στον Βόλο

ψήφισμα-του-τεε-μαγνησίας-κατά-της-μον-209172

Με ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, δηλώνει η αντίθεση του φορέα στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων από τον Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα, στην τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

«Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας στη συνεδρίαση της 05/02/2020 με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τα εξής:

Το ΤΕΕ Μαγνησίας είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην επιλογή παραγωγής SRFως επιλογή κατεύθυνσης διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, υποστηρίζοντας την κατεύθυνση διαχείρισης στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση με παραγωγή βιοαερίου.

Η κατεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων που αφαιρεί τη διαλογή στην πηγή, αφήνει τεράστιες ποσότητες ανεπεξέργαστων υπολειμμάτων και δημιουργεί μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους είναι μια κατεύθυνση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον τεχνικό κόσμο.

Κύρια και διαχρονικά διακηρυγμένη θέση του ΤΕΕ Μαγνησίας, είναι η κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της επανάχρησης, με στόχο την ελαχιστοποίηση έως και εξάλειψη των απορριμματικών ουσιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου