ΤΟΠΙΚΑ

Νέα σύλληψη μέλους της ναρκω-σπείρας

νέα-σύλληψη-μέλους-της-ναρκω-σπείρας-20828

Ενα ακόμη άτομο, ως μέλος της μίας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών σε όλη την ελληνική επικράτεια με «υποκαταστήματα» σε όλη τη Θεσσαλία που εξαρθρώθηκαν προ ημερών από το Τμήμα Δίωξης Λάρισας, συνελήφθη στο Βόλο. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου εντόπισαν και συνέλαβαν 56χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας.

Ο 56χρονος κατηγορείται για συμμετοχή του στη συμμορία των «14» που εξαρθρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου. Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τουλάχιστον 67 μέλη, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές και η αστυνομική επιχείρηση συλλήψεων, κατ’ οίκον ερευνών και κατασχέσεων στήθηκε δύο ημέρες αργότερα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Στον Ανακριτή Λάρισας, η «ουρά» των κατηγορουμένων για απολογία συνεχίζεται. Σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, μετά από ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, συνελήφθησαν συνολικά 33 άτομα, ενώ διενεργήθηκαν 25 κατ’ οίκον έρευνες. Άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών, μέσα από τα ίδια κυκλώματα, είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο συμμορίες της Θεσσαλίας φαίνεται ότι δρούσαν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος συνολικά 81 μελών των δύο οργανώσεων, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα 74.

Εγκέφαλοι και των δύο εγκληματικών οργανώσεων φέρονται έγκλειστοι στις φυλακές Πάτρας, ένας 50χρονος ημεδαπός και ενός 32χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της μίας οργάνωσης μία γυναίκα 88 ετών (!). Φέρεται να εμπλέκεται σε ένα από τα κυκλώματα, στο οποίο δραστηριοποιούνταν και ο 56χρονος γιος της, ο οποίος συνελήφθη.

Οι δύο συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών λειτουργούσαν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το μοναδικό κοινό σημείο, μία 32χρονη ημεδαπή, που έπαιζε σε διπλό ταμπλό… Συμμετείχε και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις και λάμβανε εντολές και από τους δύο αρχηγούς των οργανώσεων, χωρίς όμως να προκύπτει μέχρι στιγμής άλλη σύνδεση στη δράση των δύο αυτών οργανώσεων.

Η κάθε οργάνωση είχε τον δικό της καημό… Η μία διοχέτευε τα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών σε αποπληρωμή στεγαστικών δανείων ή έκανε κομπόδεμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η δεύτερη χρησιμοποιούσε μέρος των μεγάλων κερδών για τις βιοποριστικές ανάγκες των μελών της και τα υπόλοιπα τα πόνταρε στη… στρογγυλή θεά, στοιχηματίζοντας δηλαδή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Τα τραπεζικά βιβλιάρια και οι αποδείξεις καταθέσεων και προθεσμιακών λογαριασμών φανερώνουν «γερή μπάζα». Το χρηματικό ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς της μία οργάνωσης ανέρχεται στις 160.000 ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να μην αποκαλυφθούν στις διωκτικές αρχές, λάμβαναν αυστηρά μέτρα «προστασίας», χρησιμοποιώντας πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, τις οποίες άλλαζαν συνεχώς.

Επιπλέον, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, μιλώντας αρκετές φορές αόριστα και χρησιμοποιώντας συνθηματικές εκφράσειςκαι ιδιαίτερο «κώδικα» συνεννόησης, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν δηλωμένες στα στοιχεία ταυτότητάς τους, αλλά σε στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου