ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων του 2022

ξεκίνησε-το-πρόγραμμα-διαχείρισης-νε-207804

Η Yποδ/νση Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων ενημερώνει με ανακοίνωση της ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Νεκρά Βοοειδή και Αιγοπροβάτα εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
  • Νεκρούς Χοίρους, Ιπποειδή και Πτηνά
  • Λοιπά Νεκρά Ζώα σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις

Οι κτηνοτρόφοι/ιδιοκτήτες βοοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων ιπποειδών και πτηνών οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα το φορέα υλοποίησης του προγράμματος , για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό κλήσης 210-8960100 το οποίο λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση. Κατά τη δήλωση του νεκρού ζώου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δώσουν στοιχεία της εκμετάλλευσης (Κωδικός Εκμετάλλευσης , ΑΦΜ ιδιοκτήτη)και Αριθμό Ενωτίου Ζώου.

Η συλλογή των νεκρών ζώων θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από το εγκεκριμένο όχημα συλλογής του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, έξω από την εκμετάλλευση, κατά τρόπο που να μην έχουν πρόσβαση άλλα ζώα και αρπακτικά. Ζώα υπό σήψη δεν παραλαμβάνονται.

Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο) για τη διαπίστωση της ηλικίας τους. Η συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προαναφερόμενων νεκρών ζώων γίνεται δωρεάν και δε συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους.

Για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο ίδιο τηλεφωνικό κέντρο.

Τέλος, όσοι ενδιαφερόμενοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Υποδ/νση Κτηνιατρικής Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου