ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεπουλάνε» οι χειρουργικές μάσκες στα φαρμακεία του Βόλου

ξεπουλάνε-οι-χειρουργικές-μάσκες-σ-206911

Βολιώτες σπεύδουν να «θωρακιστούν» απέναντι στους ιούς – Με πλαφόν η προμήθεια από τις εταιρείες

Aγοράζουν με τη σέσουλα χειρουργικές μάσκες προστασίας για γρίπη και κορονοϊό. Ενας στους δύο πελάτες που προσέρχονται σε φαρμακεία του Βόλου μαζί με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, θα αναζητήσει και τις γνωστές μάσκες προστασίας από τα μικρόβια.

«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρούνταν πάντα αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο η εμφάνιση του κορονοϊού και ο θόρυβος που έχει προκληθεί σ’ όλον τον πλανήτη έχουν συντελέσει, ώστε να παρατηρείται μία σχετική αύξηση συγκριτικά με άλλα χρόνια την ίδια εποχή», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπάλληλος κεντρικού φαρμακείου.

Οι πελάτες που ζητούν να προμηθευτούν τις ειδικές μάσκες είναι κυρίως ηλικίας άνω των 55 χρόνων και δεν ανήκουν απαραίτητα σε κάποια κατηγορία πασχόντων. Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί ειδικά για τον κορονοϊό, επιθυμούν να προστατευθούν από τα εποχικά μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν γρίπη, πόσο μάλλον τώρα που προέκυψε και ο κορονοϊός.

Υπάρχουν μάλιστα αρκετοί που δεν αρκούνται σε δύο και τρεις μάσκες, παρά επιμένουν να αγοράσουν τις συσκευασίες που περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα τεμάχια.

«Οι μάσκες δεν είναι μίας χρήσεως. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές» εξηγεί ο υπάλληλος φαρμακείου, προκειμένου να «φρενάρει» τον πανικό που έχει προκληθεί.

Οι εταιρείες προμηθεύουν τα φαρμακεία με ένα συγκεκριμένο πλαφόν, γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και αν κάποιος ζητήσει 50 και 60 τεμάχια, να μπορέσει να εξυπηρετηθεί αμέσως. Συνήθως οι φαρμακοποιοί φροντίζουν να δώσουν μία, δύο ή τρεις μάσκες για να καλύψουν μ’ αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες του κόσμου που θέλει τη μάσκα.

«Αν παρ’ ελπίδα σε κάποιο συνοικιακό φαρμακείο δεν υπάρχουν οι ανάλογες ποσότητες, τότε μεταξύ τους οι φαρμακοποιοί συνεννοούνται και δίνονται αναλώσιμα υλικά ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι» συμπλήρωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος υπάλληλος.

Παρά το γεγονός πάντως ότι η ζήτηση είναι αυξημένη, προς το παρόν δεν τίθεται θέμα επάρκειας. Οι ανάγκες καλύπτονται κανονικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου