ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολογείται επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

δρομολογείται-επέκταση-αλιευτικού-κ-204901

Από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου στο Χορευτό – Πρόσθετα στοιχεία στον φάκελο του προς χρηματοδότηση έργου

Στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και στη διερεύνηση των προοπτικών που υπάρχουν για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού προχωρεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, με απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης. Τα επιπρόσθετα στοιχεία αφορούν στον αριθμό των ωφελούμενων από το έργο αλλά και στη δυναμικότητα που θα αναπτυχθεί.

Πρόκειται για ένα πρόσθετο στοιχείο που θα ολοκληρώσει τον φάκελο που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος διεκδικεί τη χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να επεκτείνει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση αλιευτικών και τουριστικών σκαφών.

Πρόκειται για ένα έργο – πολλαπλασιαστή ανάπτυξης καθώς εκτός από την αναβάθμιση των υποδομών, την υποστήριξη της αλιείας, θα εμπλουτίσει και την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.

Ηδη στο αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά εργασιών για την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του 2018, όπως άρση των τμημάτων του υφιστάμενου κρηπιδώματος στο ακραίο τμήμα, το οποίο έχει καταρρεύσει και του προφυλακτήριου τοίχου ο οποίος έχει κατολισθήσει, ανακατασκευή του κρηπιδότοιχου και του προφυλακτήριου τοίχου για την αντιστήριξη της εξωτερικής θωράκισης στο ακραίο τμήμα του προσήνεμου μόλου, καθαίρεση των κατεστραμμένων δαπέδων του υφιστάμενου κρηπιδώματος, ανακατασκευή των επιστρώσεων, κατασκευή συμπληρωματικής θωράκισης στο τμήμα του προσήνεμου μόλου εξωτερικά των κρηπιδωμάτων και ανακατασκευή του τμήματος που φέρει πρανή εσωτερικά και εξωτερικά, αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του λιμενίσκου.

«Με την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου στο Χορευτό θα αναβαθμιστεί η υποδομή και θα μπορεί να εξυπηρετεί όχι μόνο μεγαλύτερο αριθμό αλιέων αλλά και τουριστικά σκάφη που είναι σημαντικό για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής. Το λιμάνι του Χορευτού είναι το πρώτο μετά το Καμάρι όπου σκάφη μπορούν να δέσουν με ασφάλεια και να προφυλαχθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλης Κοντογιώργος.

Σημειώνεται ότι για την προετοιμασία της μελέτης για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου ο Δήμος συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς δεν διαθέτει τεχνικές υπηρεσίες και επάρκεια για την υποστήριξη του φακέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου