ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη της αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού στο Le Mans

επίσκεψη-της-αντιδημάρχου-παιδείας-κ-204840

Στο επίκεντρο η προώθηση της υποψηφιότητας του Βόλου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Την αδελφοποιημένη πόλη με το Βόλο, στο LeMans της Γαλλίας, επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια του τριημέρου 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2015 η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της γαλλικής πόλης Jean – Claude Boulard.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση και φέτος της τοπικής εορταστικής αγοράς, στην οποία μετέχουν εκτός των τοπικών παραγωγών και εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων με το Le mans πόλεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πόλεις Βόλο – Ροστώβ – ΛεΜαν που είναι και οι τρεις μεταξύ τους αδελφοποιημένες.

Στην υπαίθρια αγορά προβάλλονται κυρίως τοπικά προϊόντα δημιουργώντας μια πλούσια γευστική και αισθητική εικόνα. Το περίπτερο του Βόλου και φέτος είχε επιμεληθεί η άοκνη υποστηρίκτρια της γενέτειρας γης, η βολιώτισσα κάτοικος του Le Mans, Ανθούλα Ελευθερίου-Delehaye που διατηρεί ζωντανή τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, Βόλου και Le Mans, μεταδίδοντας εκατέρωθεν πολιτισμό, ιστορία και συναδέλφωση.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της στη γαλλική πόλη η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Γεωργίας Stephan LeFoll, τη βολιώτισσα Βουλευτή και Πρόεδρο της ομάδας φιλίας Γαλλίας-Ελλάδας του Γαλλικού Κοινοβουλίου Μαριέττα Καραμανλή, τη βουλευτή FrancoiseDubois, τον Δήμαρχο της πόλης του Le mansκαθώς και με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της πόλης του Ροστώβ MichailRebro. Όλες οι συναντήσεις αποδείχθηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές καθώς δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν και να συζητηθούν θέματα που αφορούν και στις τρεις αδελφoποιημένες πόλεις όπως η οικονομική κρίση, η μετανάστευση, η εκπαίδευση και ο Πολιτισμός.

Κυρίως όμως η κ.Τοκαλή είχε τη δυνατότητα προώθησης και ανάδειξης της υποψηφιότητας της πόλης του Βόλου για την κατάκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» αποσπώντας επιστολές στήριξης και συνεργασίας. Επιπλέον κ. Τοκαλή αποδέχθηκε πρόσκληση του εκπροσώπου της πόλης του Ροστώβ για από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την υποστήριξη του Βόλου για την ανάδειξή του ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 καθώς και, τον εορτασμό των 60 χρόνων αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου