ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευσαν το μεγαλείο ψυχής

βράβευσαν-το-μεγαλείο-ψυχής-203253

Τιμήθηκαν ο Χαράλαμπος Τσιμάς και η εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών – Θεματικό πάρκο Αμεα στη Μαγνησία

Αφιέρωμα τιμής στον μεγάλη ευεργέτη της πόλης και την ομάδα, που έχει κάνει υπερήφανη την Ελλάδα, ήταν η εκδήλωση της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς», που διοργανώθηκε χθες στον χώρο του Domotel Xenia Βόλου. Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, οι εμπνευστές του θεματικού πάρκου για Αμεα, που θα δημιουργηθεί στη Μαγνησία, αναφέρθηκαν στον μεγάλο στόχο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τιμώμενα πρόσωπα στη χθεσινή εκδήλωση ο Χαράλαμπος Τσιμάς, γνωστός σε όλους και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία για τη μεγαλοψυχία και την ανιδιοτελή προσφορά του και η παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών Ελλάδος, που απέσπασε τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες διοργανώσεις, κάνοντας τους πάντες περήφανους.

Ο μεγάλος ευεργέτης του Βόλου, που συμπληρώνει 59 χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου με την αγαπημένη του σύζυγο Ελένη, καμαρώνοντας για τα παιδιά και τα εγγόνια του, βραβεύτηκε ανήμερα της γιορτής του, κάνοντας λόγο για το πιο σημαντικό δώρο, από την πλευρά των διοργανωτών της χθεσινής εκδήλωσης.

Ο κ. Τσιμάς δέχτηκε εμφανώς συγκινημένος την απόδοση τιμής στο πρόσωπό του, ενώ δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ανθρώπους με δύναμη και κουράγιο, που δεν διστάζουν ποτέ να είναι δίπλα στον άνθρωπο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους της προσφοράς. Αυτό προσπαθώ να κάνω και αυτό το μήνυμα προσπαθώ να δώσω. Να προσφέρουμε, για να είναι καλύτερες οι μέρες που έρχονται» είπε.

Με ανάλογα συναισθήματα δέχτηκαν τα εύσημα των διοργανωτών η Αθηνά Ζέρβα προπονήτρια της εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών γυναικών και πρόεδρος της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς», που αγκαλιάζει τα άτομα με αναπηρίες κάθε ηλικίας. Η κ. Ζέρβα παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τρία μέλη της πρωταθλήτριας ομάδας, τις Βολιώτισσες Λαμπρινή Αγαγιώτου και Λία Σαρακατσάνη και την Αθηναία Αλεξία Σπίνου, που τιμήθηκαν για την προσφορά τους.

Η πρόεδρος της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς» υπογράμμισε ότι «τα μέλη της ομάδας ξεπέρασαν τον εαυτό τους, κάνοντας τη μεγάλη υπέρβαση με αφοσίωση, αγάπη και σεβασμό», ενώ η Λαμπρινή Αγαγιώτου προέτρεψε τους πάντες «να είναι κοντά στον άνθρωπο και να μην αγνοούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Θεματικό πάρκο για Αμεα

Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο, το όνειρο ζωής, που φιλοδοξεί να προσφέρει χαμόγελα στα παιδιά με αναπηρίες.

Αναφέρθηκε στο κάμπινγκ – θεματικό πάρκο για Αμεα που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Μαγνησία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, σε έκταση που παραχωρείται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα όραμα και αν ευοδωθεί θα είναι στολίδι για τον τόπο. Μακάρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για υποδοχή και φιλοξενία παιδιών με ειδικά προσόντα. Θα χαρούμε πάρα πολύ να δούμε αυτή την έκταση και τον τόπο να αξιοποιείται, αλλά χρειάζονται θέληση, υπομονή, επιμονή και συνεργασία» υπογράμμισε.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία και η Ευγενία Φραγκούλη ιδρύτρια της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς», μαζί με ομάδα ευαισθητοποιημένων μελών της τοπικής κοινωνίας. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων, το θεματικό πάρκο για Αμεα, που θα δημιουργηθεί, θα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρίες να συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις, αλλά και εκδηλώσεις, που θα πλαισιώνουν πρότυπη δράση σε πανελλήνιο επίπεδο, με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Παγκόσμια Αγκαλιά» να εδραιώνει δρόμους συνεργασίας για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου