ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρέμβαση δημάρχου για να μην αποκλειστεί ακτοπλοϊκά η Αλόννησος

παρέμβαση-δημάρχου-για-να-μην-αποκλει-202563

Στο ίδιο έργο θεατής και φέτος τον χειμώνα, το απομακρυσμένο νησί των Βορείων Σποράδων. Η Αλόννησος από σήμερα κινδυνεύει να αποκλειστεί ακτοπλοϊκά, καθώς το επίσημο πρόγραμμα των δρομολογίων περιλαμβάνει ακτοπλοϊκή σύνδεση μόλις τέσσερις φορές την εβδομάδα! Μπροστά στον κίνδυνο, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης παρενέβη προς τον πλοίαρχο του «Πρωτέα» προκειμένου να ενταχθούν στον πίνακα των αφίξεων και αναχωρήσεων, δύο ακόμη δρομολόγια για το νησί.

Χθες, το πλοίο Express Σκιάθος, πραγματοποίησε το τελευταίο προγραμματισμένο δρομολόγιό του. Από σήμερα, το πλοίο βγαίνει εκτός ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου- Βορείων Σποράδων προκειμένου να προχωρήσει στην ετήσια συντήρησή του.

Στη γραμμή παραμένει μόνο το πλοίο «Πρωτέας». Σύμφωνα με τον πίνακα δρομολογίων που αναρτήθηκε, το πλοίο θα πιάνει λιμάνι στην Αλόννησο, μόλις τέσσερις φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα προβλέπονται δρομολόγια κάθε Τρίτη και Πέμπτη (απόπλους 11 το πρωί από τον Βόλο και άφιξη στην Αλόννησο στις 4:15 το απόγευμα), κάθε Παρασκευή (απόπλους 8 το πρωί από τον Βόλο και άφιξη στην Αλόννησο στις 4:15 το απόγευμα) και κάθε Κυριακή (απόπλους 8 το πρωί από Βόλο και άφιξη στην Αλόννησο στη 1:15 το μεσημέρι).

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, στη γραμμή δεν μπαίνει το πλοίο «Ερατώ» και ο κίνδυνος ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Αλοννήσου, με μόλις τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα είναι ορατός.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του «Πρωτέα» Γιώργο Αντωνίου και του ζήτησε να μεσολαβήσει προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την αύξηση των δρομολογίων προς την Αλόννησο. «Λάβαμε τη δέσμευση ότι από την τρέχουσα κιόλας εβδομάδα, θα γίνονται δύο επιπλέον δρομολόγια κάθε Τετάρτη και Σάββατο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μετακίνησης κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού», σημείωσε ο κ. Βαφίνης.

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που η Αλόννησος βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ουσιαστικού αποκλεισμού της με μικρό αριθμό δρομολογίων των πλοίων, κάθε φορά που κάποιο βγαίνει για συντήρηση. Κάθε χρόνο, μέσα στον Ιανουάριο αναγκάζεται να παρεμβαίνει για την αύξηση των συνδέσεων με το νησί μέσω επιβατικών πλοίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου