ΤΟΠΙΚΑ

Στο παρά πέντε 136 εμβολιασμοί άνω των 60 στη Μαγνησία

στο-παρά-πέντε-136-εμβολιασμοί-άνω-των-60-στ-200954

Υπό τον φόβο των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 χρόνων, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία για όσους δεν έχουν κάνει έστω μια δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού, προχθές Κυριακή σχηματίστηκαν ουρές έξω από εμβολιαστικά κέντρα από κάποιους που έσπευσαν έστω και την τελευταία στιγμή να εμβολιασθούν. Στη Μαγνησία έγιναν 136 εμβόλια με την πρώτη δόση, ενώ ολοκληρωμένους εμβολιασμούς έχουν πραγματοποιήσει 72.075 πολίτες.

Οπως έχει γίνει σαφές, τα πρόστιμα δεν θα περικόπτονται από τη σύνταξη, αλλά θα βεβαιώνονται στην εφορία.

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου κλείστηκαν 220.000 νέα ραντεβού και σήμερα το 90% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας έχει εμβολιαστεί. Ωστόσο, 303.000 άνθρωποι παραμένουν αθωράκιστοι απέναντι στον κορονοϊό. Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους που έχουν γεννηθεί έως 31/12/1961 θα είναι 100 ευρώ μηνιαίως με εξαίρεση αυτόν τον μήνα που θα αντιστοιχεί σε 50 ευρώ.

Εξαιρούνται εκείνοι που έχουν απαλλαγεί από τον εμβολιασμό από τις επιτροπές του υπουργείου Υγείας, όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και 15.000 άτομα περίπου που έχουν αιτηθεί εμβολιασμό κατ’ οίκον και αυτός εκκρεμεί. Ο αριθμός των ανεμβολίαστων σε αυτές τις ηλικίες είναι σημαντικός, δεδομένου ότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο εντατικολόγος και επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος στο Νοσοκομείο Βόλου, Ιωάννης Κόκορης, για μία ακόμη φορά χθες απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζεται, καθώς η δυναμική της μετάλλαξης Δέλτα παραμένει και δίνει βαριές νοσηλείες. Μπορεί να έχει επιβεβαιωθεί ότι η Όμικρον δεν προκαλεί βαριά συμπτώματα, αυτό όμως ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις. Οι συμπολίτες μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι διατρέχουν κίνδυνο αν παραμείνουν ανεμβολίαστοι. Οι μεταλλάξεις δεν αστειεύονται», επισήμανε ο γιατρός.

Πάνω από 1.000 οι εμβολιασμοί στα παιδιά

Την ίδια ώρα το πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών, από 5 έως 11 χρόνων, στη Μαγνησία εξελίσσεται με τους πλέον θετικούς οιωνούς.

Μέχρι χθες συνολικά είχαν εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Βόλου 1.179 παιδιά, αριθμός ιδιαίτερα αισιόδοξος, ενώ ο προγραμματισμός των ραντεβού συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα προστατεύσει τα παιδιά από τη λοίμωξη και τις επιπλοκές της, θα επιτρέψει να παρακολουθούν ανεμπόδιστα την εκπαίδευση και όλες τις δραστηριότητες τους στην κοινότητα, θα μειώσει τη διασπορά του ιού στο περιβάλλον, θα προστατεύσει έμμεσα και τα ευάλωτα άτομα που βρίσκονται κοντά στα παιδιά και θα συντελέσει σημαντικά στη μείωση των μεταλλάξεων του ιού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου