ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η διάνοιξη της οδού Αμυρά στη Νέα Αγχίαλο

ξεκίνησε-η-διάνοιξη-της-οδού-αμυρά-στη-199983

Με την κατεδάφιση πέντε παλιών κτισμάτων που απαλλοτριώθηκαν για το σκοπό αυτό, άρχισαν σήμερα οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αμυρά στη Νέα Αγχίαλο, στο τμήμα μεταξύ Μαλτέζου και Σταυρίδη. Πρόκειται για μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση, η οποία αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Εντάσσεται δε στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για στοχευμένες παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις σε κυκλοφοριακά προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στον τόπο των εργασιών βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικής Ενότητας Ν.Αγχιάλου Π.Πελεκάνος, Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας Ν.Μόσχος και Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι η υλοποίηση αυτού του έργου θα ανακουφίσει σημαντικά την κυκλοφορία στο σύνολο της Νέας Αγχιάλου, αφού θα απομακρύνει την κίνηση των μεγάλων οχημάτων από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Με τη διάνοιξη της οδού Αμυρά επιτυγχάνεται η διοχέτευση της κυκλοφορίας από το εθνικό δίκτυο στην παραλιακή οδό της Ν.Αγχιάλου, χωρίς να επιβαρύνονται κυκλοφοριακά οι γειτονιές της πόλης.

Οι εργασίες κατεδάφισης των κτισμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την ερχόμενη Δευτέρα και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν εργασίες διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης, ώστε ο δρόμος να αποδοθεί ασφαλής σε χρήση. Το έργο υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του έργου «Διάνοιξη οδών στον ενιαίο Δήμο».

Να σημειωθεί ότι η διάνοιξη της οδού Αμυρά είναι η δεύτερη τέτοιου είδους παρέμβαση, μετά τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας στο Βόλο, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η διάνοιξη οδού στην περιοχή ΕΨΑ Αγριάς. Πρόκειται για συνδυασμένες παρεμβάσεις οι οποίες υλοποιούνται χάρις στην αποτελεσματική συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου