ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη γιατρού για το θάνατο του Τ. Βαβάτσικου

καταδίκη-γιατρού-για-το-θάνατο-του-τ-βα-198766

Καμπάνα σε πρώην Διευθυντή Κέντρου Υγείας για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με αναστολή και εφέσιμη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας χθες σε πρώην Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πρόκειται για την υπόθεση θανάτου του αξέχαστου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Τ. Βαβάτσικου το καλοκαίρι του 2008, ενώ παραθέριζε με τη σύζυγό του Εβελίνα στο εξοχικό τους στον Αη Γιάννη.

Η δίκη συνεχίστηκε μετά την εξέταση της συζύγου του εκλιπόντος στις 10 Νοεμβρίου. Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν τρεις γιατροί ως μάρτυρες υπεράσπισης εκ των οποίων ο ένας ήταν στο πλήρωμα του ασθενοφόρου το μοιραίο βράδυ και γνωστοί του κατηγορουμένου.

Ο πρώην Διευθυντής, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι δεν του είχε μεταφερθεί η σωστή εικόνα για το πόσο σοβαρό ήταν το περιστατικό, με αποτέλεσμα να μην κρίνει σκόπιμο να στείλει το ασθενοφόρο επειδή το Κέντρο Υγείας είχε μόνο ένα.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας έδρας στην πρότασή του επισήμανε ότι στις 2.30 τα ξημερώματα που κλήθηκε το Κέντρο Υγείας εκ νέου γιατί η υγεία του ασθενούς είχε επιδεινωθεί έπρεπε να στείλει άμεσα ασθενοφόρο ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και καταλήξει κατά τη διακομιδή.

Ο γνωστός Βολιώτης τραγουδοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών, μέσα στο ασθενοφόρο διακομιδής του στο Νοσοκομείο Βόλου, στις 26 προς 27 Ιουλίου 2008, μετά από εννέα ώρες από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα υγείας.

Στο ασθενοφόρο ήταν χωρίς οξυγόνο, καθώς η φιάλη νερού που φιλτράρει το οξυγόνο έσπασε και δεν υπήρχε εφεδρική και λίγο πριν φτάσει στα Χάνια απεβίωσε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από καταθέσεις, αλλά και την απομαγνητοφώνηση συνομιλιών εκείνη τη μοιραία νύχτα, μετά από την πρώτη κλήση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, γύρω στις 10 το βράδυ, τον ασθενή επισκέφθηκε στην οικεία του αγροτικός γιατρός συνοδευόμενος από τον οδηγό ασθενοφόρου. Τον εξέτασε, συνομίλησε τηλεφωνικά με το διευθυντή του Κ.Υ. και με φίλο γιατρό του παθόντος που γνώριζε το ιστορικό του, δεν διέγνωσε κάτι ανησυχητικό στην κατάστασή του, του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και αποχώρησε.

Ο εφιάλτης, όμως, συνεχίστηκε για το ζευγάρι. Η κατάσταση της υγείας του Τ. Βαβάτσικου επιδεινώνονταν από ώρα σε ώρα ώσπου εξέπνευσε.

Μετά το πέρας της δίκης ο καταδικαστείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου