ΤΟΠΙΚΑ

Στις επάλξεις ο «Εσταυρωμένος»

στις-επάλξεις-ο-εσταυρωμένος-198442

Πολύτιμη η προσφορά των εθελοντών του «Εσταυρωμένου» στο κοινωνικό σύνολο, με τον απολογισμό του 2021 να αντιστοιχεί σε 3.464,5 ώρες διακονίας.

Πριν από την πανδημία, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» είχε καταγεγραμμένους στο μητρώο εθελοντών 150 και πλέον συνεργάτες, τακτικούς και έκτακτους.

«Βεβαίως, η πανδημία άγγιξε και τη διακονία του Συλλόγου που έφερε και αρνητικά αποτελέσματα. Η μεν δραστηριότητα του «Εσταυρωμένου» αυξήθηκε -κατά την περίοδο αυτή- η δε παρουσία των εθελοντών μειώθηκε κατά το ήμισυ» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μικρή ομάδα εκ των συνεργατών του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία των δράσεων του «Ε», και των 5 κοινωνικών δομών του, πραγματοποίησε πρόσφατα ένα σημαντικό απολογισμό δράσης για την παρουσία και τις ώρες διακονίας των εθελοντών την περασμένη χρονιά.

Συνολικά καταγράφηκαν 1.431 παρουσίες εθελοντών, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: στο ΚΕ.Δ.Α.Β 959, στην «Διακονία» 82, στο κέντρο υποδοχής 260, στο εργαστήριο ραπτικής 60 και στους πέντε ξενώνες 70.

Οι ώρες διακονίας των εθελοντών, αντίστοιχα, έχουν ως εξής: Στο χώρο του ΚΕΔΑΒ 2.397,50, στο χώρο της «Διακονίας» 205 ώρες, στο κέντρο υποδοχής 532 ώρες, στο εργαστήριο ραπτικής 120 ώρες και στους πέντε ξενώνες 210 ώρες.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Βόλου ο «Εσταυρωμένος» ευχαριστεί και συγχαίρει «όλους τους εθελοντές-συνεργάτες του που αψηφούν όλα τα καθημερινά εμπόδια και συνεχίζουν να εργάζονται με ενότητα, αγάπη και ανιδιοτέλεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου