ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφτηκε η έφεση για τον φονικό καβγά στο Πήλιο με θύμα 56χρονο

απορρίφτηκε-η-έφεση-για-τον-φονικό-καβ-198390

Απαράδεκτη κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας κατά της πρωτόδικης απόφασης αθώωσης 62χρονου που μπλέχτηκε με τον γιο του σε φονικό καβγά για κτηματικές διαφορές το 2015 στο Πήλιο, με θύμα τον συγχωριανό τους Δημήτρη Κάλιο που ήταν ηλικίας 56 ετών.

Στο ΜΟΕ Λάρισας ήταν χθες να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου υπέβαλε ένσταση με το αιτιολογικό ότι η έφεση του εισαγγελέα εφετών στερούταν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Το δικαστήριο εξέτασε την ένσταση, την έκανε αποδεκτή και κήρυξε απαράδεκτη την έφεση. Μετά την εξέλιξη αυτή παραμένει σε ισχύ η πρωτόδικη απαλλακτική απόφαση. Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας δεν προχώρησε στην ουσία της υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι χθες ήταν να δικαστεί ο ένας κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 62χρονος, καθώς η απόφαση αθώωσής του είχε ληφθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας με κατά πλειοψηφία απόφαση. Ο δεύτερος που κατηγορούταν για την ίδια υπόθεση, ο γιος του, δεν δικαζόταν, καθώς είχε κηρυχθεί αθώος με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα εφετών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας που είχε δικάσει την υπόθεση σε πρώτο βαθμό και είχε οδηγηθεί σε απαλλακτική απόφαση είχε στηριχθεί στο άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.

Ο φονικός καβγάς είχε ξεκινήσει όταν ο άτυχος 56χρονος συνεπλάκη με δύο συγχωριανούς του, πατέρα και γιο, σε διπλανό -από την κατοικία του- κτήμα για τα σύνορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καβγάς δεν άργησε να χοντρύνει με το θύμα να επιτίθεται κατά του πατέρα με κλαδευτήρι. Στο σημείο εκείνο παρενέβη σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο γιος του, που άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι, τα πλευρά και τα πόδια.

Περίοικοι που είδαν το περιστατικό ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγοράς που έσπευσε στην περιοχή για να αντικρίσει τον άτυχο άνδρα αιμόφυρτο στο έδαφος να σφαδάζει από τους πόνους. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όμως πριν οι γιατροί προλάβουν να του προσφέρουν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια, όπως λένε οι πληροφορίες, ο 56χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Χθες στο δικαστήριο ήταν παρών ο αδερφός τους θύματος και μάρτυρες πολιτικής αγωγής που ανέμεναν την εκδίκαση της υπόθεσης και ενημερώθηκαν την εξέλιξη με δυσαρέσκεια και θλίψη.

Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου