ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλαδικό δίκτυο παραγωγών

πανελλαδικό-δίκτυο-παραγωγών-197703

Στη σύσταση και λειτουργία πανελλαδικού δικτύου παραγωγών αποφάσισαν να προχωρήσουν Πρωτοβουλίες Πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες» από οκτώ πόλεις σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος.

Το βήμα για τη συγκρότημα του πανελλαδικού δικτύου, έγινε την περασμένη Κυριακή, στον καπνικό σταθμό της Κατερίνης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της απευθείας διάθεσης ελληνικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές, η στήριξη των παραγωγών και η συνεργασία όλων των αυτοοργανωμένων και ακηδεμόνευτων πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» σε όλη τη χώρα.

Η σύμπραξη του Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών με τις Πρωτοβουλίες Πολιτών, ορίζεται με Σύμφωνο Συνεργασίας, ενώ για τη λειτουργία του Δικτύου θα δημιουργηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα με λίστα των παραγωγών που συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και όσων συνεργάζονται ήδη με τις πρωτοβουλίες πολιτών και δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Θα περιλαμβάνει τα στοιχεία και τα προϊόντα τους, με δυνατότητα πρόσβασης από κάθε παραγωγό και πρωτοβουλία, ενώ θα υπάρχει επίσης αλληλοαξιολόγηση παραγωγών και πρωτοβουλιών, για τη διαφύλαξη της σωστής λειτουργίας των δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες».

«Με τη σύσταση και τη διαρκή λειτουργία εφεξής του Δικτύου, υλοποιούμε μια από τις αποφάσεις μας στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση «Χωρίς Μεσάζοντες». Εδώ και 6 χρόνια στηρίζουμε τους οικονομικά αδύναμους και την τοπική κοινωνία, δίνουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέτουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους και να καρπώνονται τον πλούτο της παραγωγής τους, μακριά από λογικές που βασίζονται στο συμφέρον και την εκμετάλλευση με νόρμες «ελεύθερης» αγοράς. Ταυτόχρονα αντιδρούμε στις μεθοδεύσεις κυβερνώντων και «παραγόντων» της αγοράς, ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά μας για αυτοοργάνωση και ελευθερία στην επιλογή και προμήθεια των αγαθών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου