ΤΟΠΙΚΑ

Ενόχληση Αγοραστού για «πυρά» που δέχτηκε

ενόχληση-αγοραστού-για-πυρά-που-δέχ-196185

Οι επικρίσεις, που δέχτηκε η περιφερειακή αρχή για απουσία συνολικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Θεσσαλία, με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στον νομό Λάρισας κατά τη διάρκεια του «Διομήδη», ενόχλησαν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ο Κων. Αγοραστός δεν έκρυψε ότι ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και απάντησε χθες από τον Βόλο με βολές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας που τον επέκριναν.
Οπως είπε, χρειάζονται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από εκείνους που πλάθουν μύθους για να έχουν πολιτικό μέλλον, οι οποίοι δεν χρηματοδότησαν αντιπλημμυρικά έργα όταν βρίσκονταν σε θέσεις, που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν.

«Ορισμένοι πλάθουν μύθους για να επιβιώσουν πολιτικά, επενδύουν στην καταστροφολογία και αν και είχαν την ευκαιρία δεν προγραμμάτισαν και δεν εκτέλεσαν έργα», τόνισε ο περιφερειάρχης και όταν ρωτήθηκε ποιους εννοεί, αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέρος της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, «δείχνοντας» τη ΛΑΣ που τις προηγούμενες μέρες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του.

«Οταν στήνεις έναν μύθο θα πρέπει να είσαι ενημερωμένος και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που είχες όταν διοίκησες. Δεν πρέπει να επενδύσουν στην καταστροφολογία» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός, επαναλαμβάνοντας ότι τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας άντεξαν στον «Διομήδη» και ότι η ευθύνη για τα πλημμυρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων και σε άλλες περιοχές του γειτονικού νομού, βαρύνει τους ΤΟΕΒ και τους τοπικούς δήμους, που έχουν την αρμοδιότητα και οφείλουν να προβαίνουν σε συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού τάφρων κ.ά.

Υπογραφή συμβάσεων

Χθες ο κ. Αγοραστός μετέβη στον Βόλο για να υπογράψει τις συμβάσεις ανάθεσης συγκεκριμένων έργων που θα αρχίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, αρχίζει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση του έργου κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά του Δήμου Νοτίου Πηλίου με τον περιφερειάρχη να υπογράφει χθες τη σχετική διακήρυξη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.960.000 ευρώ και όπως τόνισε ο ίδιος πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που «πέρασε από Συμπληγάδες» και έφθασε η ώρα να υλοποιηθεί.

Επισημάνθηκε επίσης ότι η πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της κατασκευής του έργου και πως απορρίφτηκε από το ΣτΕ η προσφυγή που είχε καταθέσει ομάδα παραθεριστών.

Επιπροσθέτως με το αλιευτικό καταφύγιο στην περιοχή έχει ανατεθεί να γίνει μελέτη διευθέτησης του χειμάρρου που διασχίζει τον οικισμό, όπως ενημέρωσε η κ. Κολυνδρίνη.

Χθες επίσης υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη συνέχιση του έργου αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στη Σκιάθο, ύψους 970.000 ευρώ, για την κατασκευή του δρόμου Βένετο – Κουλούρι 750.000 ευρώ και οι συμπληρωματικές εργασίες στη γέφυρα Ζαγοράς ύψους 50.000 ευρώ.

«Αν και η αρμοδιότητα του δρόμου ανήκει στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, καλύπτουμε τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής, με χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και παράλληλα συντηρούν θέσεις εργασίας», επισήμανε ο κ. Αγοραστός για το έργο Βένετο – Κουλούρι που προβλέπει την κατασκευή δρόμου 2,5 χιλιομέτρων που θα συνδέει τον οικισμό του Βενέτου με την παραλία Κουλούρι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου