ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Compasito στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου

παρέμβαση-compasito-στο-ίδρυμα-ανηλίκων-βόλου-194977

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 η επιστημονική ομάδα της ΑΡΣΙΣ Βόλου που είναι εκπαιδευμένη στη χρήση του εγχειριδίου Compasito, πραγματοποίησε παρέμβαση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Μόρφωσης.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις Ευαισθητοποίησης Νέων στα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito» που υλοποιεί η ΑΡΣΙΣ από τον Οκτώβριο του 2014.

Σε αυτή συμμετείχαν 10 νέοι του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ασκήσεις γνωριμίας, να δημιουργήσουν «Ένα Σώμα Γνώσης» με κολάζ και ζωγραφική, να συζητήσουν για έμφυτες και επίκτητες γνώσεις και ικανότητες και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για άτομα με διαφορετικότητες.

Η δράση σε χώρους εγκλεισμού έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και επικοινωνίας, ώστε ο χρόνος του εγκλεισμού να μην κυλά στην απομόνωση και την αδράνεια.

Ακόμα, η ΑΡΣΙΣ επιχειρεί να κτίσει μια σταθερή και μόνιμη γέφυρα ανάμεσα στον «περιορισμό» και την ελευθερία, μέσα από την άρση των προκαταλήψεων και την υποστήριξη μετά την αποφυλάκιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου