ΤΟΠΙΚΑ

Οι επίδοξοι επιχειρηματίες του Βόλου, ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους

οι-επίδοξοι-επιχειρηματίες-του-βόλου-191194

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας με τη στήριξη της CocaCola για πρώτη φορά στον Βόλο

Αυτό τον Δεκέμβρη στον Βόλο, 80 νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες απέδειξαν πως με όρεξη, αφοσίωση αλλά και με τις κατάλληλες ευκαιρίες, οι νέοι πάντα θα βρίσκουν τρόπους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Οι συμμετέχοντες της Σχολής Επιχειρηματικότητας του Βόλου, μιας πρωτοβουλίας της διεθνούς ΜΚΟ Think Young, η οποία στηρίζεται από το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και της Coca-Cola στην Ελλάδα, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, εργάστηκαν για 5 ημέρες πάνω σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο με θέμα τη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, και στη συνέχεια το παρουσίασαν στη κριτική επιτροπή.

Οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που ξεχώρισαν στη Σχολή Επιχειρηματικότητας του Βόλου, ήταν η ιδέα Abilidies, ένα δίκτυο εύρεσης εργασίας για ΑμεΑ, που έλαβε τη πρώτη θέση, η Genie Guide ένας οδηγός για τουρίστες που δημιουργεί εμπειρίες augmented reality και η Compunity, μια πλατφόρμα εκμετάλλευσης περίσσειας επεξεργαστικής ισχύος ηλεκτρονικών υπολογιστών, που έλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το 2017 η Σχολή Επιχειρηματικότητας επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον Βόλο, και όπως δήλωσε η Αγγελική Χασακού, μέλος της ομάδας με την ιδέα Genie Guide, το σημαντικότερο εφόδιο που αποκόμισε ήταν η συνεργασία της με άλλα άτομα θέτοντας ένα κοινό στόχο που τελικά επετεύχθη. Παράλληλα, η Ίριδα Καρασμάνογλου, που γεννήθηκε στον Βόλο και συμμετείχε στη Σχολή, δήλωσε πως είναι σημαντικό τέτοιες πρωτοβουλίες να έρχονται σε πόλεις όπως ο Βόλος γιατί οι νέοι είναι πολύ ενεργοί και «διψούν» για ευκαιρίες που τους δίνουν εφόδια να παλέψουν για το μέλλον.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της CocaCola στην Ελλάδα, Σίσσυ Ηλιοπούλου, η οποία ήταν και μέλος της κριτικής επιτροπής, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επίσκεψη της Σχολής στο Βόλο, και τόνισε τη σημασία του να προωθούνται ενέργειες με επίκεντρο τους νέους, οι οποίες ενισχύουν τη θέση τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως δήλωσε και η ίδια «Η Coca-Cola πιστεύει στη δύναμη, όρεξη και δημιουργικότητα των νέων γι’ αυτό και θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ελλάδα δίνοντάς τους τα κατάλληλα κίνητρα και πρόσβαση στη γνώση».

Η κα Σίσσυ Ηλιοπούλου Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της Coca-Cola

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας συνεχίζει το «ταξίδι» της και το 2018 στη Πάτρα από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, και τη Θεσσαλονίκη από τις 19 έως 23 Μαρτίου φέρνοντας ακόμη περισσότερους νέους πιο κοντά στην υλοποίηση του ονείρου τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες Σχολές Επιχειρηματικότητας μπείτε εδώ: https://www.entrepreneurshipschool.com/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου