ΤΟΠΙΚΑ

Μάθημα ιστορίας στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

μάθημα-ιστορίας-στο-4ο-γυμνάσιο-ν-ιωνία-189620

Το κενό, που υπάρχει στο σχολικό πρόγραμμα, αναπληρώθηκε με εκδήλωση τιμής, με αφορμή την 78η επέτειο από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Μάθημα ιστορίας και μνήμης χθες στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, όπου σε συγκινητική εκδήλωση με τραγούδια, αφηγήσεις, χρονικά και δρώμενα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης.

«Πρόκειται για ένα κεφάλαιο της ιστορίας μας, αυτό της Εθνικής Αντίστασης, των αγώνων δηλαδή για την εθνική μας ανεξαρτησία, που δεν διδάσκεται στο σχολείο. Δεν περιλαμβάνεται στο αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου, Χρήστος Παπαϊωάννου, που σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων αποφάσισαν να διοργανώσουν την εκδήλωση με αφορμή την 78η επέτειο της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (ΕΠΟΝ). Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

«Λάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης στην ΕΠΟΝ που ήταν η πιο μεγάλη νεολαιίστικη οργάνωση γύρω από την οποία συσπειρώθηκαν περί τους 600.000 νέους, που αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο. Θέλουμε οι μαθητές μας να γνωρίζουν τα γεγονότα στο πλαίσιο της διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης. Μόνο έτσι αποκτούμε το ψυχικό σθένος και το θάρρος να απαντάμε στις σύγχρονες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρόεδρος του παραρτήματος Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ Θανάσης Βογιατζής παρουσίασε στους μαθητές πρότυπο υλικό από την αντιστασιακή δράση των νέων στην περιοχή και συγκεκριμένα στη Ν. Ιωνία και τον Βόλο.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο μαθητής Μαρίνος Χαλκιάς, ο οποίος ντύθηκε αντάρτης και κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη της ΕΠΟΝίτισσας Ηλέκτρας Αποστόλου, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς.

Την εκδήλωση μνήμης και τιμής παρακολούθησαν ο μαθηματικός και συγγραφέας Θεόδωρος Δεύτος, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σοφία Κανταράκη και ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας Αδάμος Μουζούρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου