ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες οι ληστές με την αδυναμία στα ωδικά πτηνά

προφυλακιστέοι-μετά-τις-απολογίες-οι-187724

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν χθες οι ληστές, που είχαν αδυναμία στα ωδικά πτηνά. Τα δύο αδέρφια απολογήθηκαν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Βόλου. Ο ένας αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία σε βάρος του 78χρονου στην Αγία Παρασκευή την περασμένη Τετάρτη. Ο δεύτερος παραδέχτηκε την πράξη του, όμως διέψευσε ότι άσκησε βία. Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τα δύο αδέρφια ηλικίας 43 και 46 ετών αντίστοιχα, κρατήθηκαν μετά την απολογία τους, προκειμένου να προφυλακιστούν. Εξέτισαν ποινές φυλάκισης για κλοπές στο παρελθόν και παρ’ όλα αυτά απασχόλησαν με νέες πράξεις.

Την περασμένη Τετάρτη έχοντας τα χαρακτηριστικά τους καλυμμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αναρριχήθηκαν στην ταράτσα του σπιτιού 78χρονου και αφαίρεσαν 17 ωδικά πτηνά, 15 καναρίνια και δύο καρδερίνες. Με το κλουβί στο χέρι κι ενώ επιχειρούσαν να φύγουν έγιναν αντιληπτοί από τον 78χρονο, ο οποίος επιχείρησε να τους σταματήσει. Τα δύο αδέρφια δεν δίστασαν. Αντί να τραπούν σε φυγή, επιτέθηκαν στον 78χρονο χτυπώντας τον με τα χέρια τους και τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο παθών ανέφερε ότι τον χτύπησαν στο κεφάλι, στην πλάτη, στα χέρια και του προκάλεσαν τραυματισμό στη δεξιά παλάμη με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κατσαβίδι. Είδε δύο δράστες στην ταράτσα του σπιτιού του, τον έναν τον αναγνώρισε, ενώ για τον δεύτερο δεν ήταν σίγουρος.

Οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους. Ο ένας αρνήθηκε ότι άσκησε βία. Υποστήριξε ότι ό, τι συνέβη έγινε στην προσπάθειά του να φύγει από το σπίτι και ότι ο 78χρονος είχε όπλο. «Από μέρους μου δεν υπήρχε καμία πρόθεση για να επιτεθώ», φέρεται να κατέθεσε.

Ο δεύτερος είπε ότι δεν ήταν παρών στο περιστατικό. Ισχυρίστηκε ότι είναι εθισμένος στις ουσίες και ότι το βράδυ της Τετάρτης ήταν παρέα με ένα άτομο που είναι αγνώστων στοιχείων σε εκείνον.

Επισημαίνεται ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες απασχόλησαν και με άλλες κλοπές. Αφαίρεσαν δύο καναρίνια από ημιυπόγειο κατοικίας 74χρονου στην ίδια περιοχή.

Επιπλέον, ο ένας από τους δύο μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο σπίτι 65χρονης και αφαίρεσε χρηματικό ποσό 70 ευρώ, δύο τραπεζικές κάρτες και μικροαντικείμενα. Η 65χρονη που αντιλήφθηκε τον δράστη ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κινητοποιήθηκαν άμεσα, εντόπισαν και συνέλαβαν τα δύο αδέρφια, που αυτή την περίοδο είχαν σε βάρος τους περιοριστικούς όρους για υποθέσεις με ναρκωτικά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Την Πέμπτη οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Βόλου, εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Το Σαββατοκύριακο κρατούνταν.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου