ΤΟΠΙΚΑ

Η «Ελπίδα» πάγωσε την κίνηση στην εστίαση

η-ελπίδα-πάγωσε-την-κίνηση-στην-εστί-187719

Το τελειωτικό χτύπημα στην ούτως ή άλλως περιορισμένη τις τελευταίες ημέρες κίνηση δέχθηκε χθες ο χώρος της εστίασης, ακόμη και στο κέντρο του Βόλου. Η κακοκαιρία «Ελπίδα» στην κυριολεξία «πάγωσε» την κίνηση, ενώ υπήρξαν και μεμονωμένα καταστήματα που επέλεξαν να μην ανοίξουν ή να κλείσουν πολύ νωρίς.

Μολονότι οι δρόμοι στον Βόλο ήταν ανοιχτοί και η λειτουργία της πόλης δεν διακόπηκε, λίγοι ήταν εκείνοι που κατέβηκαν για καφέ στο κέντρο με φόντο το χιονισμένο τοπίο. Το πρωί η κίνηση ήταν σχεδόν μηδαμινή, ενώ το μεσημέρι οι ελάχιστες παρέες νεαρών μοιράστηκαν στα καταστήματα. Από το απόγευμα και μετά η κατάσταση ήταν δραματική.

«Είμαστε αναγκαστικά ανοιχτοί και καθόμαστε περιμένοντας», ανέφεραν ιδιοκτήτες καταστημάτων για την περιορισμένη κίνηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Υπήρξαν μάλιστα επιχειρήσεις που εκτίμησαν την κατάσταση και είτε άνοιξαν αργότερα, είτε δεν άνοιξαν.

Η κίνηση στην εστίαση επηρέασε και την εμπορική αγορά Βόλου – Ν. Ιωνίας, όπου επίσης καταστήματα άνοιξαν και έκλεισαν, καθώς ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες δεν κυκλοφορούσε ψυχή ούτε στον κεντρικό πεζόδρομο της Ερμού.

Εμποροι ανέφεραν ότι ο πενιχρός τζίρος δεν επαρκεί ούτε για το μεροκάματο του υπαλλήλου, που απασχολούν, περιγράφοντας τη χθεσινή ως «μια χαμένη ημέρα» για την αγορά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου