ΤΟΠΙΚΑ

«Ανοιξε δρόμος» για την κατάκτηση των ονείρων της

ανοιξε-δρόμος-για-την-κατάκτηση-των-186890

Το βραβείο του Ερευνητικού Κέντρου παρέλαβε χθες η Ερατώ Ντινοπούλου

Ενα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του ονείρου της… ήρθε χθες η περσινή αριστούχους του Ν. Μαγνησίας και φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ερατώ Ντινοπούλου, παραλαμβάνοντας το βραβείο Ερευνητικού Κέντρου, το οποίο προσφέρει για 2η χρονιά ο διευθυντής του Κέντρου Συστημικής Βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA), Καθηγητή Δημήτρη Ηλιόπουλου και μέλους του Κοινού των Μαγνήτων.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν».

Το βραβείο παρέλαβε χθες συγκινημένη η Ερατώ Ντινοπούλου από τον αδελφό του καθηγητή, τον κ. Αχιλλέα Ηλιόπουλο, καθώς ο ίδιος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρισκόταν στην Αμερική. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ηλιόπουλο για αυτό το βραβείο» δήλωσε η Ερατώ Ντινοπούλου μόλις παρέλαβε το βραβείο, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό που ένας επιστήμονας σαν τον ίδιο που έχει φύγει από τον τόπο του, όχι μόνο δεν τον έχει ξεχάσει αλλά προσπαθεί να ενθαρρύνει τους νέους με όποιον τρόπο μπορεί.

«Το να βρεθώ έστω και για λίγες μέρες στην Αμερική, εκεί που παράγεται η επιστημονική γνώση, θα με βοηθήσει πολύ μετέπειτα και ίσως στο μέλλον κάποιος να κοιτάξει εμένα με το θαυμασμό που θα αντικρύσω εγώ τον κ. Ηλιόπουλο για τα επιτεύγματά του», τόνισε η περσινή αριστούχος και φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την απονομή του βραβείου μέλη του Σωματείου «Το Κοινόν των Μαγνήτων» ευχήθηκαν οι έρευνες του καθηγητή Δημήτρη Ηλιόπουλου γύρω από τον καρκίνο να φέρουν γρήγορα αποτελέσματα και να δώσουν ζωή και χαρά στους συνανθρώπους του. Μάλιστα ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα βραβείο που τιμάει τον ίδιο, την οικογένειά του, το Βόλο και το Σωματείο τους.

Τέλος ευχήθηκαν στην Ερατώ Ντινοπούλου να έχει κάθε επιτυχία στις σπουδές της και στο μέλλον να προστεθεί το όνομα της στον κατάλογο των διακεκριμένων Ελλήνων επιστημών που διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο από το Βόλο.

Κορυφαίος Ελληνας ερευνητής

Ο Βολιώτης ερευνητής στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας έχει κατακτήσει την 4η θέση παγκοσμίως για το έργο του για επιστήμονες κάτω των 40 ετών. Η ελληνική ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Δημήτρη Ηλιόπουλο έχει πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι στον καρκίνο.

Η ελληνική dream team μετά από πολλά χρόνια ερευνών ανακάλυψε τα πρώτα αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος και του ήπατος, που μέχρι σήμερα δεν άφηνε περιθώρια σωτηρίας σε όποιον είχε προσβληθεί.

Ο δρ Δημήτρης Ηλιόπουλος και η ομάδα του, η οποία απαρτίζεται ως επί το πλείστον από Ελληνες επιστήμονες, δίνουν πλέον με την έρευνά τους ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από τις δύο συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σχετικά άρθρα : Βραβείο – «κλειδί» των ονείρων της

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου