ΤΟΠΙΚΑ

«Απαράδεκτος ο αποκλεισμός εργαζομένων επί 20 χρόνια στο Βοήθεια στο Σπίτι»

απαράδεκτος-ο-αποκλεισμός-εργαζομέ-18283

Το αίτημα των 160 εργαζόμενων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι που μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας έμειναν εκτός πινάκων επιτυχόντων της πρόσφατης προκήρυξης 4κ/2020 και ζητούν την παραμονή τους στην υπηρεσία, στηρίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με ακόμη 33 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οπως επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος, πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό καθώς επί δύο δεκαετίες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία με τη συνεχή προσφορά τους στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερους κοινωνικούς δεσμούς με τους εξυπηρετούμενους.

«Η ανάπτυξη εμπιστοσύνης, εχεμύθειας και άνεσης μεταξύ εργαζόμενων και εξυπηρετούμενων πολιτών έχει τεράστια σημασία για την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για πολίτες από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας», προσθέτει ο βουλευτής και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα για να μην μείνουν οι άνθρωποι αυτοί χωρίς δουλειά μετά από 20 χρόνια προσφοράς στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Οι θέσεις εργασίας των 160 εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι που έμειναν εκτός υπηρεσίας με την τελευταία προκήρυξη θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστούν», καταλήγει ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου