ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣ Βόλου: «Απέραντος ζήλος για την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων»

λασ-βόλου-απέραντος-ζήλος-για-την-εξυ-182191

Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΛΑΣ Βόλου για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η ΛΑΣ αναφέρει ότι είναι βαθιά ενοχλημένη η δημοτική αρχή Βόλου, καθώς αντέδρασε με τον γνωστό προσφιλή της λαϊκίστικό και υβριστικό τρόπο, από τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της αναφέρει:

«Για την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Κολυμβητήρια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας δεν υπήρξε καμιά δέσμευση της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αγανακτισμένους γονείς, την ώρα που συζητιούνταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, στη 25αρα πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου Βόλου συγχρωτίζονταν πάνω από 120 αθλούμενοι και προπονητές.

Για το ζήτημα της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων δαπανών από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, των υπέρογκων δαπανών που καλούνται να πληρώσουν σε λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, ο δήμαρχος Βόλου «έκανε τον ανήξερο», «κάνοντας πλάτες» στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΕΠΘ, που για το πρώτο τρίμηνο του 2022 επιχορηγεί τις σχολικές μονάδες με το ίδιο ποσό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Τη ίδιο ζήλο στήριξης της πολιτικής, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, επέδειξε η δημοτική αρχή για την προώθηση επενδύσεων εκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τους επιχειρηματικού ομίλους. Έτσι, για τη επιβολή, από φέτος – το 2022, του «τέλους ταφής» των απορριμμάτων της ΝΔ και της «περιβαλλοντικής εισφοράς» του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοτική αρχή «έκανε τον Κινέζο». Η επιβολή αυτών των τελών θα εκτινάξουν τα έξοδα ταφής των αποβλήτων από 11,5 – 12,5 € τον τόνο σε περίπου 40 €, χρήματα που θα πληρώσουν και οι Βολιώτες στα ανταποδοτικά τέλη. Πρόκειται για κεφάλαια που, μαζί μ’ αυτά του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης», προορίζονται για τις κερδοφόρες επενδύσεις των «μεγάλων παιχτών» στην «πράσινη» και στην «κυκλική» οικονομία, που ήδη βιώνουμε τις επιπτώσεις στο λαϊκό εισόδημα από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα είδη ευρείας κατανάλωσης.

Την ίδια στάση, για το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, επέδειξαν και οι άλλες παρατάξεις, της δήθεν «αντιπολίτευσης», της Καπούλα (ΝΔ), του Αποστολάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και του Παπαδούλη (ΚΙΝΑΛ), αποδεικνύοντας ότι είναι πολιτικά είναι στην «ίδια όχθη» με την δημοτική αρχή, αφού εφαρμόζει κατά γράμμα τους νόμους υπέρ της εξυπηρέτησης των ομίλων. Τους φορομπηχτικούς και περιβαλλοντοκτόνους νόμους των κυβερνήσεων τους, που προωθούν την καρκινογόνα καύση των αποβλήτων, για «ανάκτησης ενέργειας». Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι η δημοτική αρχή αποδείχτηκε ο καλύτερος «ντίλερ» μαζί με το Φάμελλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τα συμφέροντα της τσιμεντοβιομηχανίας, ενώ σήμερα, με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, επιλέγεται και επιταχύνεται η καύση εις βάρος της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και της κομποστοποίησης.

Η πολιτική ταύτιση όλων, υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, εκφράστηκε και στα θέματα του Πανθεσσαλικού Σταδίου και της παραχώρησης του «εκθεσιακού Κέντρου» στο «Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης». Οι αντιπαραθέσεις τους αφορούσαν τα «κέρδη» που θα έχει ο Δήμος Βόλου από την ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώνουν και οι Βολιώτες. Ιδιωτικοποιήσεις που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού από την «πελατεία», από τις λαϊκές οικογένειες που θα πληρώνουν το «αντίτιμο». Ήταν χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η δωρεάν παραχώρηση της υποδομής, δε φέρνει «κέρδη». Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ, οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, ξεκαθάρισαν ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, ότι είναι δικαίωμα η πρόσβαση στα πολιτισμικά αγαθά, δωρεάν, χωρίς την παρέμβαση ΜΚΟ, ιδιωτών, επιχειρηματικών ομίλων, ιδρυμάτων, ΑΕ, κ.ά.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου