ΤΟΠΙΚΑ

Κεκλεισμένων των θυρών τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου

κεκλεισμένων-των-θυρών-τα-ονομαστήρι-180065

Βαρυσήμαντο μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες εξέπεμψε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, σήμερα ημέρα των ονομαστηρίων του, από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, υπογραμμίζοντας κατ’ αρχήν τη διαρκή συμπαράστασή του στο έργο της επιστήμης και των ιατρών, για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Παράλληλα επαίνεσε το μοναστικό τάγμα της Μονής Ταξιαρχών Πηλίου, διότι ανταποκρίθηκε στην προτροπή της Μητρόπολης Δημητριάδος για εμβολιασμό και τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ ευχήθηκε να επικρατήσει πνεύμα σύνεσης και ειρήνη, αναφερόμενος στην Ουκρανία. Εκφράζοντας την ανησυχία του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «χτυπούν τύμπανα πολέμου στην Ευρώπη».

Στη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, η οποία τελέστηκε σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία των πιστών, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επανέλαβε τη σημασία της ενότητας, ενώ ευχήθηκε φώτιση σε όσους κρατούν την τύχη του κόσμου στα χέρια τους.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε με συγκίνηση τις ευχές της ηγουμένης Νυμφοδώρας, και το συμβολικό δώρο που του προσέφερε, ένα ωμόφορο, επισημαίνοντας ότι ο Επίσκοπος φέρει τους πάντες στους ώμους του και προσεύχεται για όλους. Παράλληλα δέχτηκε τις ευχές του κλήρου, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Επιφάνιο Οικονόμου να υπογραμμίζει την πολυεπίπεδη προσφορά και το έργο ενότητας του κ. Ιγνατίου στην τοπική Εκκλησία.

Κλείνοντας, ο κ. Ιγνάτιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η απόφασή του να τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών ο πανηγυρικός εσπερινός και η θεία λειτουργία, υπαγορεύτηκε από την πρόθεσή του να διατηρηθεί η ενότητα και τις συνθήκες της πανδημίας, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των επιστημόνων, των ιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι μάχονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν είμαστε αναμάρτητοι, αλλά είμαστε μαχητές» είπε μεταξύ άλλων, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την πρόθεσή του, και την πρόθεση της τοπικής Εκκλησίας ευρύτερα, να συνεχίσει την προσπάθεια για την εξάλειψη της πανδημίας, με πλήρη εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τους ιατρούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου