ΤΟΠΙΚΑ

Οταν τα ποδήλατα είχαν ασετιλίνη…

οταν-τα-ποδήλατα-είχαν-ασετιλίνη-1800

Βλέμματα θαυμασμού αποσπούν τα συλλεκτικά ποδήλατα που εκτίθεται στον εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου στην παραλία και ανάγονται στη δεκαετία του ‘50 και εντεύθεν. Συλλέκτες του Βόλου παρουσιάζουν τα σπάνια εκθέματα της συλλογής τους, στο πλαίσιο της έκθεσης που άνοιξε χθες τις πύλες της στο κοινό και περιλαμβάνει παλιά και σύγχρονα ποδήλατα, συλλεκτικές φωτογραφίες και πρωτότυπες δημιουργίες, που έχουν ως πηγή έμπνευσης τους δύο.

Εντύπωση προκαλεί, μεταξύ άλλων παλιό ποδήλατο που ανάγεται στη δεκαετία του ‘50 και το φως πορείας ανάβει με τη βοήθεια ασετιλίνης, σύμφωνα με τα δεδομένα άλλων εποχών.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι, εξάλλου, ποδήλατο που χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 και παραμένει άθικτο, διατηρώντας στο ακέραιο τη μορφή που του έδωσε ο κατασκευαστής.

Στόχος είναι «να αγαπήσει κάποιος το ποδήλατο μέσα από την τέχνη και τη βοήθεια της έκθεσης, που περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις, ειδικά για τα σχολεία» αναφέρει ο συντονιστής της διοργανώτριας ομάδας, Κυριάκος Ιωσηφίδης.

Η Urbanact διοργάνωσε την έκθεση «Bikeart.gr» που πραγματοποιείται στο Βόλο με την υποστήριξη της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και φιλοξενείται από το Γηροκομείο Βόλου. Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Παύλος Πάνος, υπογράμμισε τον πρωτότυπο χαρακτήρα της έκθεσης, την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των διοργανωτών και τόνισε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν για να γίνουν ομορφότεροι οι χώροι του Γηροκομείου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 10-1 το πρωί και 5-9 το απόγευμα, καθώς και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου και θα εμπλουτίσει με πολύτιμες γνώσεις ενήλικες και μαθητές.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου