ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΑΚΕ διέγραψε Βασιλείου και Κοντοκλώτση με εντολή Κιουτσούκη

η-δακε-διέγραψε-βασιλείου-και-κοντοκλ-179031

Για τις εκλογές στο ΕΚΒ και τη συγκρότηση του προεδρείου

Με συνοπτικές διαδικασίες και μέσω γραπτής ανακοίνωσης η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα από κεντρικά και ο επικεφαλής Ν. Κιουτσούκης ανακοίνωσε χθες ότι ο γ.γ. του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου και ο Γ. Κοντοκλώτσης τέθηκαν εκτός παράταξης!

Στην ανακοίνωση που εστάλη από τα κεντρικά επικρίνονται οι δύο συνδικαλιστές διότι όπως τονίζεται δεν «υπάκουσαν στη βούληση της παράταξης, για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς προσωπικούς στόχους, στερώντας με τις πράξεις και την συμπεριφορά τους, την ενιαία έκφραση της παράταξης».

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση, στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου, η ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου και ο επικεφαλής της για τη συνεννόηση συγκρότησης, σύμφωνα με τις διαδικασίες του κανονισμού λειτουργίας της Κώστας Γεωργούλας, με την τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης αντιπροσωπευτικού – αναλογικού, προεδρείου κατόπιν προγραμματικής σύγκλησης των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

«Η απόφαση όμως του επικεφαλής της πλειοψηφίας να απευθύνει πρόταση – πρόσκληση για τη κάλυψη των θέσεων ευθύνης στο προεδρείο του ΕΚΒ σε πρόσωπα και όχι σε συνδικαλιστικές παρατάξεις όχι μόνο αντιβαίνει τους ηθικούς και δεοντολογικούς κανόνες του κινήματος αλλά επιβεβαιώνει και τις υποψίες μας για τη «συμμαχία των προθύμων» η οποία όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος συμφωνήθηκε αρκετό χρόνο πριν», σημειώνει η ΔΑΚΕ.

Επιρρίπτει δε ευθύνες κατά του πρώην επικεφαλής της παράταξης Δημ. Βασιλείου και του Γ. Κοντοκλώτση για «αλά καρτ χρήση του κανονισμού της ΔΑΚΕ, υπόγεια συνεννόηση και ειλημμένη απόφαση των δύο «στελεχών» για συμμετοχή τους στο προεδρείο άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών και άσχετα από τις αποφάσεις των οργάνων».

Οπως αναφέρει, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. από την πρώτη στιγμή με έγγραφό της απαίτησε απ’ όλα τα στελέχη της, να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να γίνουν σεβαστές απ’ όλους οι διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της και συμπληρώνει ότι «η βούλησή μας αυτή αγνοήθηκε από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιοτελής προσωπικούς στόχους, στερώντας με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους, την ενιαία έκφραση της παράταξης».

«Ως εκ τούτου, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας μας οι συνάδελφοι, Βασιλείου Δημήτρης και Κοντοκλώτσης Γεώργιος, έθεσαν εαυτούς εκτός παράταξης (Αρθρο 22 παρ. Β-3 και Α-2,3), αναφέρει η ΔΑΚΕ, που συμπληρώνει ότι με ευθύνη της Κεντρικής ΔΑΚΕ θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ – Εργατικού Κέντρου Βόλου».

«Η ως άνω απόφαση μας, απαντά και στη καταγγελία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε σχέση με την δήθεν συμμετοχή της ΔΑΚΕ στο προεδρείο», αναφέρει η παράταξη που τονίζει ότι αυτά τα δύσκολα χρόνια για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους τους Ελληνες, κανείς δεν δικαιούται να θέτει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό, ενώ καταλήγει ότι όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζεται προς όφελος των εργαζομένων και απέναντι στο διαίρει και βασίλευε θα προτάσσει το η ισχύς εν τη ενώσει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου