ΤΟΠΙΚΑ

Στο περίμενε για το ταμείο ανεργίας 10 μήνες πατέρας δύο παιδιών

στο-περίμενε-για-το-ταμείο-ανεργίας-10-μ-177816

Απίστευτη ταλαιπωρία για άνεργο Βολιώτη πατέρα δύο παιδιών, προκειμένου να λάβει το επίδομα ανεργίας που δικαιούται. Η αίτησή του είχε προέγκριση από τον ΟΑΕΔ την 1η Απριλίου, αλλά ακόμη και σήμερα ελέγχεται από το περιφερειακό κέντρο του ΙΚΑ στη Λάρισα, οι μήνες περνούν και ο ίδιος κουράστηκε να παραπέμπεται από τη μία Υπηρεσία στην άλλη.

Ο πολίτης εργαζόταν επί σειρά ετών ως τραπεζικός υπάλληλος. Οταν αποχώρησε μετά από 25 χρόνια εργασίας από το υποκατάστημα όπου απασχολούταν με την εθελούσια έξοδο, δεν δικαιούταν επίδομα ανεργίας.

Στην πορεία όμως, απασχολήθηκε σε επιχείρηση στα Φάρσαλα. Δυστυχώς, η εργασία του ήταν σύντομη καθώς διήρκεσε δύο εβδομάδες. Στην πορεία έμεινε άνεργος και πάλι.

Ο πολίτης έβγαλε κάρτα ανεργίας και είδε στο site του ΟΑΕΔ την προέγκριση που είχε το ταμείο ανεργίας του. Πίστευε ότι ήταν θέμα χρόνου να λάβει το επίδομα που δικαιούταν εκ του νόμου. Δεν γνώριζε για την περιπέτεια που θα ακολουθούσε.

Ο ΟΑΕΔ έστειλε το αίτημά του στο ΙΚΑ Βόλου για έλεγχο. Ομως, το παράρτημα του ΙΚΑ στον Βόλο δεν έβρισκε την επιχείρηση που είχε απασχοληθεί. Ο ίδιος αντιμετώπιζε δυσκολίες στην επικοινωνία του με τους υπαλλήλους λόγω των εμποδίων που έβαζε η πανδημία. Μία οι υπάλληλοι αρρώσταιναν από κορονοϊό, μία δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις. Οι επικοινωνίες που είχε με τους υπαλλήλους γινόταν μέσω e-mail ή από τηλεφώνου και ο καιρός περνούσε.

Οταν διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση όπου είχε απασχοληθεί ήταν στα Φάρσαλα, το ΙΚΑ Βόλου έστειλε το αίτημά του στο περιφερειακό κέντρο στη Λάρισα. Ο Βολιώτης επικοινώνησε με το περιφερειακό κέντρο για να ενημερωθεί τι μέλει γενέσθαι, αφού με λύπη διαπίστωσε ότι μεταξύ τους οι Υπηρεσίες δεν επικοινωνούν, με ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα. Είχε φτάσει μήνας Αύγουστος.

Ο διευθυντής του υποσχέθηκε ότι επιλαμβάνεται προσωπικά της υπόθεσή τους σε συνομιλία που είχαν από τηλεφώνου, έπρεπε όμως να διαβιβάσει τον φάκελό του στο 2ο παράρτημα, που έχει περιοχή ελέγχου τα Φάρσαλα.

Μίλησε για τελευταία φορά μαζί του στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου και η απάντηση ήταν ότι ο φάκελος διαβιβάστηκε στην άλλη Υπηρεσία. Ηταν και η τελευταία ενημέρωση που είχε. Πέρασαν πέντε μήνες και δεν έχει νέο.

Κι όμως, ο πολίτης πλήρωνε επί 25 χρόνια από τον μισθό του τις κρατήσεις υπέρ του ΟΑΕΔ, όταν εργαζόταν σαν τραπεζικός υπάλληλος. Για πρώτη φορά βρίσκεται στην ανεργία μετά από πολλά πολλά χρόνια, από τότε που ξεκίνησε τον επαγγελματικό του βίο. Ακόμη και σήμερα βρίσκεται στην αναμονή αφού κανένας αρμόδιος δεν τον έχει ειδοποιήσει για τα αποτελέσματα του ελέγχου. Υποτίθεται ότι δικαιούται επίδομα ανεργίας δώδεκα μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου