ΤΟΠΙΚΑ

Εστησαν «σκιάχτρα» καθηγητών

εστησαν-σκιάχτρα-καθηγητών-17706

Ξύλινες κατασκευές παρατάχθηκαν η μία δίπλα στην άλλη. Ντύθηκαν με ένα πουκάμισο ή ένα σακάκι και κράτησαν από ένα σχολικό βιβλίο. Τα 40 «σκιάχτρα», όσα και τα κενά καθηγητών στη Μαγνησία -1.600 πανελλαδικά- στήθηκαν από μέλη της διοίκησης της τοπικής ΕΛΜΕ κατά μήκος της οδού Ζάχου, απέναντι από το κτήριο Μουρτζούκου, όπου στεγάζεται η διοίκηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η πρωτότυπη και ευρηματική διαμαρτυρία της διοίκησης της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν είχε ως αποδέκτη το Μουρτζούκου, στα γραφεία του οποίου άλλωστε γνωρίζουν τα κενά εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια. Η φωτογραφία στόχος είναι να ταξιδέψει στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, αλλά και στην Τρόικα, εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης.

Μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. τακτοποιούσαν τα ρούχα και τα βιβλία στα «σκιάχτρα», τα οποία συγκέντρωσαν τα βλέμματα περαστικών.

Εποπτικό μέσο διδασκαλίας για… υπουργούς

«Εμείς οι καθηγητές, όταν οι μαθητές δυσκολεύονται να καταλάβουν κάτι στην εκπαιδευτική διαδικασία, καταφεύγουμε σε ένα μέσο που ονομάζεται εποπτικό μέσο διδασκαλίας. Διαπιστώνουμε ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας δεν αντιλαμβάνονται ένα σοβαρό πρόβλημα. Ότι από τα σχολεία απουσιάζουν 1.600 εκπαιδευτικοί και από τη Μαγνησία 40.

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας για να καταλάβουν οι υπουργοί τι συμβαίνει και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα», περιέγραψε ο κ. Σαβελίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή διαμαρτυρία έξω από το Μουρτζούκου.

Στη Μαγνησία λείπουν40 εκπαιδευτικοί, η απουσία τους αντιστοιχεί σε απώλεια 800 ωρών διδασκαλίας. Οι 500 ώρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, «έχουν καλυφθεί με υπερωρίες. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετατραπούν σε είλωτες και να κάνουν υποχρεωτικές υπερωρίες. Το κάνουμε για το καλό των μαθητών μας. Δεν αντέχουμε, όμως, άλλο. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με λύσεις του ποδαριού, αλλά με λύσεις που να στοχεύουν στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών».

Η ΕΛΜΕ διεκδικεί από το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το πρόβλημα, προχωρώντας άμεσα σε διορισμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου