ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για τους απόρους

πρωτοβουλίες-για-τους-απόρους-17694

Σειρά δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνική αλληλεγγύη θα υλοποιήσει το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» στη διάρκεια της χρονιάς.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα καταρτισθεί προγραμματισμός δράσης για το 2013, μέσω του οποίου θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις που αφορούν στην κοινωνική αλληλεγγύη. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη διότι αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά μεμονωμένων ατόμων είτε οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», έχοντας πρωταρχικό του στόχο να συμβάλλει, στο μέτρο του δυνατού πάντα, στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εδώ και ένα χρόνο περίπου αναπτύσσει δράσεις σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις της περιοχής και όχι μόνο.

Επίσης είναι πολύ σημαντική η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τις σχολικές μονάδες της Ιωλκού, όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές και σύλλογοι γονέων συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες, που κύριο στόχο έχουν όχι μόνο την συγκέντρωση τροφίμων ή ο,τιδήποτε άλλο, αλλά κυρίως της ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει πλέον την κοινωνία μας.

Αξιοσημείωτη είναι εξάλλου και η πρωτοβουλία που αναπτύσσεται αυτή τη χρονιά στο Γυμνάσιο Ιωλκού μέσα από ένα πρόγραμμα με τον τίτλο «Ενεργός δράση – Εθελοντική δράση! Εκπαιδεύοντας τον ενεργό πολίτη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης». Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Μαρία Κούκου και συμμετέχει επίσης ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου αποτελούμενη από τους Μ. Γερμανού, Θ. Νάσιου, Λ. Γιαννακού και Β. Ζευγαριά.

Η ομάδα «Μαθητών δράση» παρουσιάζει σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ η ευαισθητοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας στην πρόκληση της εθελοντικής προσφοράς, δίνει πολύ θετικό μήνυμα στη σχολική κοινότητα αλλά και ευρύτερα στην τοπική μας κοινωνία. Τα παιδιά στηρίζουν έμπρακτα τις πρωτοβουλίες του Κέντρου Πολιτισμού με τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, αλλά και βιβλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου