ΤΟΠΙΚΑ

Σύσσωμοι φορείς και σύλλογοι αποχαιρετούν με θλίψη τον Βαλάντη Καπίτσα

σύσσωμοι-φορείς-και-σύλλογοι-αποχαιρ-175943

Με θερμά λόγια επικεντρώνοντας κυρίως στον αδαμάντινο χαρακτήρα του και την επαγγελματική του επάρκεια, αποχαιρετούν τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων τον Βαλάντη Καπίτσα.

Ο θάνατός του έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία. Ολοι είναι συντετριμμένοι.

«Ως κεραυνός εν αιθρία έφθασε στα ώτα μας η είδηση του αιφνιδίου θανάτου του αγαπητού μας Βαλάντη Καπίτσα, στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού astra, ιδιαιτέρως αγαπητού στους κόλπους της τοπικής μας κοινωνίας», τονίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και συνεχίζει:«Ο Βαλάντης, τα τελευταία χρόνια, είχε εξελιχθεί σε πολύτιμο συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς, μέσα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των λατρευτικών συνάξεων και λοιπών εκδηλώσεων της τοπικής μας Εκκλησίας, φρόντιζε να φθάνει ο λόγος του Θεού και του Επισκόπου, αλλά και η εμπειρία της Θείας Λατρείας σε κάθε σπίτι, και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, που δεν επιτρέπει στους πολλούς να προσέλθουν στους Ναούς για να λειτουργηθούν. Μέσα απ’ αυτήν συνεργασία, εκτιμήσαμε το ήθος, την αξιοπρέπεια και την φιλοτιμία του ανδρός και αναπτύξαμε μαζί του σχέση βαθειάς εμπιστοσύνης και αγάπης. Γι’ αυτό και ο θάνατός του μας γεμίζει θλίψη και οδύνη, που μετατρέπουμε, όμως, σε ολόθυμη προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του εν χώρα ζώντων και σκηναίς δικαίων. Στην δε βαρυπενθούσα οικογένειά του ευχόμαστε πατρικώς την άνωθεν παρηγορία».

Συγκλονισμένος επίσης ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, σε ανάρτησή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του ανέφερε: «Δυστυχώς, η εβδομάδα άρχισε με τα χειρότερα νέα. Η ξαφνική απώλεια του Βαλάντη Καπίτσα μας συγκλονίζει. Ο απροσδόκητος θάνατος του μας σοκάρει. Τα λόγια είναι φτωχά. Τέτοιες ώρες όμως, νοιώθω την ανυπέρβλητη υποχρέωση να υπενθυμίσω στους φίλους εδώ ότι ο Βαλάντης υπήρξε ένα άτομο εργατικό και δραστήριο, ένας από τους καλύτερους τεχνικούς (εικονολήπτης) της τοπικής τηλεόρασης (ASTRA), αλλά και με συνεργασίες με τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, που για δεκαετίες πάσχιζε με τον τηλεοπτικό του φακό να βγάλει την καλύτερη εικόνα στην τοπική τηλεόραση. Ενώ η συνεργασία του με τη Μητρόπολη Δημητριάδος έφερνε τη Θεία Λειτουργία σε χιλιάδες σπίτια σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα κάθε Κυριακή. Ακούραστος, φιλότιμος, ευρηματικός, καλόκαρδος, πάντα με το χιούμορ και το χαμόγελο αντιμετώπιζε τα πάντα ακόμη και τις δύσκολες στιγμές.

Ευαίσθητος με τις δυσκολίες των ανθρώπων που πάντα αναδείκνυε με τον τηλεοπτικό φακό του. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Χαρά και στα παιδιά του που δεν πρόλαβε να χαρεί. Καλό ταξίδι Βαλάντη».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημειώνοντας: «Ενας ακούραστος εργάτης της τηλεοπτικής ενημέρωσης, ο συντοπίτης Βαλάντης Καπίτσας έφυγε από κοντά μας πολύ νέος. Τα πλάνα του και η καταγραφή των γεγονότων με την κάμερα μοναδικά. Ευγενικός, αλληλέγγυος με τους συναδέλφους του, φιλικός με τους πολίτες», ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου επισημαίνει: «Ήταν ένας ιδιαίτερα καλοσυνάτος άνθρωπος που στη προσπάθειά του να καλύψει ως εικονολήπτης του ASTRATV όλες τις στιγμές του δημόσιου βίου, ευχάριστες και δυσάρεστες, μοίραζε χαρά και ηρεμία σε όλους μας με το μειλίχιο και ευγενικό χαρακτήρα του. Καλό σου ταξίδι Βαλάντη, ο Βόλος και Θεσσαλία έγιναν φτωχότεροι».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τονίζει: «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τον ξαφνικό θάνατο του Βαλάντη Καπίτσα, ενός νέου ανθρώπου και οικογενειάρχη, τόσο γνωστού και αγαπητού σε όλη την κοινωνία της πόλης από την πολυετή δραστηριοποίησή του στο χώρο των ΜΜΕ. Δεν ήταν μόνο ένας καλός επαγγελματίας – εικονολήπτης, αλλά και ένας ευχάριστος, ζεστός άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο και το αστείο. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του και στην τηλεοπτική του οικογένεια του Astra, μέλος της οποίας ήταν για χρόνια».

«Η καλοσυνάτη παρουσία του και η ευγένειά του τον έκαναν να είναι μία από τις πιο συμπαθείς παρουσίες στον δημόσιο βίο της πόλης. Η τοπική κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι και όλες σοκαρίστηκαν στο άκουσμα αυτής της είδησης», επισημαίνει η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ απέστειλε επίσης ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια.

Η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο επαγγελματισμός, η φιλικότητα, η καλή του διάθεση απέναντι σε όλους είχαν καταστήσει τον εκλιπόντα, αγαπητό σε όλες και όλους. Θα μας λείψει η παρουσία του σε εκδηλώσεις, συνεντεύξεις τύπου, συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων, πορείες, στις περισσότερες εκφάνσεις του δημόσιου βίου».

«Ιδιαίτερα στενόχωρη η απώλεια ενός ζεστού ανθρώπου. Ιδιαίτερα στενάχωρη η έλλειψη ενός ακούραστου επαγγελματία. Ενός επαγγελματία που με την καθημερινή παρουσία πίσω από τις κάμερες υπηρέτησε το μαχόμενο ρεπορτάζ. Η δημόσια υγεία έχασε ένα ακόμη παραστάτη. Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων φίλε», αναφέρει με τη σειρά της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας.

«Αλησμόνητο θα μείνει το χαμόγελο του αγαπητού Βαλάντη, που με αφοσίωση κάλυπτε τα ρεπορτάζ της εμπορικής αγοράς και ήταν πάντα παρών στα γεγονότα», παρατηρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Μαγνησίας, ενώ το Επιμελητήριο Μαγνησίας τονίζει: Η μαχητικότητα και εργατικότητά του, ο επαγγελματισμός και η προσιτότητά του χαρακτήριζαν τον επαγγελματικό βίο του ανθρώπου που συνέδεσε τη ζωή του με την ζωντάνια και το χαμόγελό του. Μεγάλη η απώλεια για τον κόσμο των ΜΜΕ και τους οικείους του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου