ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα οι θεραπείες 200 καρκινοπαθών λόγω άδειας του ενός και μοναδικού γιατρού

στον-αέρα-οι-θεραπείες-200-καρκινοπαθών-175753

Στον αέρα οι θεραπείες εκατοντάδων καρκινοπαθών στη Μαγνησία. Η μη πρόβλεψη για θέση ογκολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στην προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε γιατρός τον οποίο αναζήτησε και βρήκε ο ίδιος ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας «Υποστηρίζω» μετά από δύο χρόνια άκαρπων ερευνών καθώς η εν λόγω ειδικότητα είναι δυσεύρετη, θέτει σε κίνδυνο τις θεραπείες των ασθενών τώρα που ο ένας και μοναδικός γιατρός στο Αχιλλοπούλειο παίρνει άδεια.

Την ίδια στιγμή το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετρούν εννέα ογκολόγους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τρεις επικουρικοί γιατροί που προσελήφθησαν τον Ιούνιο, όταν το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έχει μόλις έναν και μοναδικό γιατρό. Μάλιστα στους επικουρικούς γιατρούς στη Λάρισα συμπεριλαμβάνεται και ο Βολιώτης ογκολόγος που βρήκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών στην Αλεξανδρούπολη, όταν τελείωσε την ειδικότητά του το Πάσχα και αιτήθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου την πρόσληψή του.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών είχε λάβει τη διαβεβαίωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ότι θα προκηρυχθεί η θέση, όμως η δέσμευση απ’ ό,τι φαίνεται εξανεμίστηκε όπως τα λόγια του αέρα, αν και ο Σύλλογος μετρά στη Μαγνησία 200 μέλη, ενώ στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειου από το 2009 που πρωτολειτούργησε έχουν περάσει 700 περιστατικά!

«Τι θα γίνουν τώρα οι θεραπείες του κόσμου; Θα πάνε πίσω ή θα μας προτρέψουν να πάμε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια;». Το αγωνιώδες ερώτημα της προέδρου του Συλλόγου, Ελένης Φουστούκου, απευθύνεται προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όλους τους φορείς της πόλης, στους οποίους απευθύνει δραματική έκκληση να βρεθεί λύση.

Όπως εξηγεί η κ. Φουστούκου, «εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν βρίσκονται τα χρήματα για θεραπείες σε Ιδιωτικά Κέντρα. Οι θεραπείες θα μείνουν πίσω με όποιο κόστος». Η ίδια διερωτάται: «Αυτός είναι ο προγραμματισμός που έγινε για μία πόλη σαν το Βόλο; Ο Βολιώτης ογκολόγος που βρήκαμε εμείς να πάει στη Λάρισα; Ο ένας και μοναδικός γιατρός στο Νοσοκομείο τώρα παίρνει άδεια. Τι θα γίνει; Δεν θα μπορούσε όμως να είχε αρρωστήσει το χειμώνα; Να είχε ένα οικογενειακό πρόβλημα;» προσθέτει η πρόεδρος του Συλλόγου.

Επί θητείας Ζαχαρόπουλου ελήφθη η πρόβλεψη και στη Μονάδα Χημιοθεραπείας ελλείψει ογκολόγου προσελήφθη παθολόγος ώστε ο ένας και μοναδικός αρμόδιος γιατρός να κινείται περισσότερο ευέλικτα. Όμως τώρα που ο ογκολόγος θα πάρει άδεια μέσα στον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο δεν υπάρχει άλλος γιατρός για να τον αντικαταστήσει στις θεραπείες.

Μέχρι σήμερα οι θεραπείες εκτελούνται κανονικά. Καρκινοπαθής δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι παροχές είναι πολλή καλές, καθώς επρόκειτο για έναν εξαίρετο γιατρό. «Όμως τώρα που δικαιολογημένα θα απουσιάζει οι νοσηλεύτριες δεν μπορούν να τον αντικαταστήσουν» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου