ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια ΤΣΜΕΔΕ

ηλεκτρονικά-τα-ειδοποιητήρια-τσμεδε-175680

Τέλος στο μαρτύριο των μηχανικών για την ενημέρωση των συναλλαγών τους

Τέρμα πια οι τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις για εκτύπωση ειδοποιητηρίων ασφαλιστικών εισφορών από το παράρτημα Μαγνησίας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων-Τομείς Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Κεντρικά το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ προχώρησε στην ηλεκτρονική εκτύπωση των ειδοποιητηρίων, βάζοντας τέλος στο απίστευτο μαρτύριο των μηχανικών.

Πριν από ένα μήνα όταν οι μηχανικοί πλήρωναν μέσω κάρτας τραπέζης τις εισφορές λόγω προβλήματος το ΤΣΜΕΔΕ δεν εκτύπωνε ειδοποιητήρια.

Τότε το πρόβλημα ξεπεράστηκε με προσωπική παρέμβαση της προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα, η οποία ζήτησε και πέτυχε η αποστολή των ειδοποιητηρίων να γίνεται μέσω φαξ, ώστε οι μηχανικοί να μην χάνουν ώρες εργασίες απευθυνόμενοι στα γραφεία του παραρτήματος.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μηχανικών – με τους υπαλλήλους τοπικά -καθώς σε άλλα παραρτήματα αυτό δε συνέβαινε- το ΤΣΜΕΔΕ έστελνε τα ειδοποιητήρια με φαξ για όλο το διάστημα που ακολούθησε μέχρι και χθες.

Στην απίστευτη ταλαιπωρία για την αυτονόητη ενημέρωση που όφειλε το ΤΣΜΕΔΕ να παρέχει για τις συναλλαγές επιτέλους χθες μπήκε τέλος. Το Ε.Τ.Α.Α.-Τομείς Μηχανικών και Ε.Δ.Ε. προχώρησε επιτέλους σε ηλεκτρονική εκτύπωση.

Όπως είπε η κ. Καπούλα, αυτό το βήμα γίνεται προς την κατεύθυνση ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Η ίδια σημείωσε: «Όμως για το ΤΕΕ Μαγνησίας τα βασικά και πάγια αιτήματά μας προς τον ασφαλιστικό φορέα έχουν κατατεθεί με προηγούμενα έγγραφα και αφορούν στη μη εφαρμογή της αύξησης των εισφορών, που αναμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ τέλη Αυγούστου, και την αποδέσμευση των ανέργων μηχανικών από τις υποχρεώσεις τους προς το ταμείο» κατέληξε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

Η εκτύπωση των ειδοποιητηρίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για πρώτη φορά είναι δυνατή η εκτύπωση διαδικτυακού ειδοποιητηρίου από το e-tsemede.

«Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια της ταχύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι από το ταμείο.
Συνεπώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του Ε.Τ.Α.Α-ΤΣΜΕΔΕ θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής μας ιστοσελίδας (χωρίς να είναι απαραίτητη η εγγραφή τους) να εισάγουν 1. Αρ. Δύναμης 2. Αρ.Τ.Ε.Ε και 3. Α.Μ.Κ.Α στα αντίστοιχα πεδία, προκειμένου να εκδίδουν από εδώ και στο εξής το ειδοποιητήριο πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών».

Υπενθυμίζεται ότι στους ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α. η δυνατότητα εγγραφής στην εν λόγω ηλεκτρονική ιστοσελίδα γίνεται προκειμένου να εκτυπώνουν ασφαλιστική ενημερότητα για ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλιστική ενημερότητα για μισθωτούς, ασφαλιστική ενημερότητα /αποδεικτικό οφειλής για διακανονισμό (Ν.4152/2014) μετά τις 10/08/2014 όπου θα ενεργοποιηθεί η εν λόγω εφαρμογή πιλοτικά, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από την υπηρεσία στο site του ΤΣΜΕΔΕ
και βεβαίωση ασφαλιστικής ικανότητας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου