ΤΟΠΙΚΑ

Θ. Φωτεινός: Επιβεβλημένη η ομοψυχία στο προσφυγικό

θ-φωτεινός-επιβεβλημένη-η-ομοψυχία-στ-175571

Συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Πράσινης Αριστεράς στον Βόλο

Την ανάγκη να υπάρξει εθνική ομοψυχία και σύγκλιση απόψεων των κομμάτων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού επισήμανε από τον Βόλο ο προεδρεύων της Πράσινης Αριστεράς Θράσος Φωτεινός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή του πολιτικού φορέα.

«Ηταν λάθος η διάλυση του αρμόδιου υπουργείου, αλλά και το γεγονός ότι πότισαν το λαό με το φαρμάκι του εθνικισμού. Επιπλέον έφθασαν το προσφυγικό σε αδιέξοδο ενώ με τους χειρισμούς τους στα νησιά με την «απόβαση των Ματ» και τα έκτροπα και από πλευράς κατοίκων, «άλειψαν βούτυρο το ψωμί» του Ερντογάν που άπλωσε τους πρόσφυγες σε ένα μέτωπο από τον Έβρο ως το Καστελόριζο αποσταθεροποιώντας τα σύνορά μας» εκτίμησε ο κ. Φωτεινός.

Ο εκπρόσωπος της Πράσινης Αριστεράς τάχθηκε επίσης υπέρ της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι υποτίμησε τον Ερντογάν. Επιπροσθέτως σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό θα πρέπει να πιεστεί η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Δεν μπορεί η Ευρώπη να έρχεται να μας χτυπάει στην πλάτη και να μας δίνει ψίχουλα. Να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο Ερντογάν στριμωγμένος από δύο πολέμους που κάνει, πιθανόν να αντιδράσει με τρόπο που δεν θα θέλαμε. Είναι ζήτημα συμφερόντων και ισχύος. Να δούμε το συμφέρον της χώρας. Οι κυβερνώντες δεν πρέπει να συμπεριφέρονται ως ραγιάδες εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων χωρών. Είναι ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας» είπε.

Σημειώνεται τέλος πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εκ μέρους της τοπικής συντονιστικής επιτροπής το μέλος της ΚΕ του κόμματος Παντελής Μαστρογιάννης ανακοίνωσε πως η Πράσινη Αριστερά σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την ανάπτυξη της Μαγνησίας, ενώ επίσης επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του κόμματος στην καύση απορριμμάτων και στη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής SRF στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου