ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμονή η κρουαζιέρα λόγω κορονοϊού και διεθνών εξελίξεων

σε-αναμονή-η-κρουαζιέρα-λόγω-κορονοϊο-174527

Συγκρατημένη αισιοδοξία για επιπλέον αφίξεις στο λιμάνι του Βόλου – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αυστηροί έλεγχοι

Σε φάση αναμονής βρίσκεται η κρουαζιέρα λόγω κορονοϊού και διεθνών εξελίξεων, με φόντο το προσφυγικό και τα ελληνικά σύνορα, ενώ εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και ελέγχου σε όλα τα πλοία, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες που έχουν δοθεί. Σε πείσμα του κλίματος αβεβαιότητας που κυριαρχεί, ωστόσο, οι ναυτικοί πράκτορες της περιοχής παρακολουθούν με ψυχραιμία και συγκρατημένη αισιοδοξία τις εξελίξεις, μεταφέροντας ενθαρρυντικά μηνύματα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ρεπορτάζ:ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν, το πολυτελές Celestyal Crystal, αναμένεται να δέσει στις 8 Απριλίου στο λιμάνι του Βόλου, ενώ στο μεταξύ, παράθυρο αισιοδοξίας για έξτρα αφίξεις στην περιοχή ανοίγουν οι αλλαγές που προκύπτουν στο πρόγραμμα των εταιρειών λόγω κορονοϊού, με τα κρουαζιερόπλοια να αλλάζουν ρότα, λόγω της επιδημίας που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Αγγελος Πετεινάρης, ναυτικός πράκτορας, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα του κορονοϊού και του προσφυγικού», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την περιοχή. «Δεν έχουμε προσεγγίσεις ούτε από χώρες που έχουν προσβληθεί, ούτε από λιμάνια, όπου έχουν προκληθεί διάφορα προβλήματα» υπογράμμισε.

Αναλύοντας τα δεδομένα που ενισχύουν το αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Πετεινάρης επισήμανε ότι οι τροποποιήσεις, που σημειώνονται στον προγραμματισμό των εταιρειών, αναμένεται να προσθέσουν περισσότερες προσεγγίσεις στο λιμάνι του Βόλου. Τα αποτελέσματα των προσθαφαιρέσεων θα φανούν στο τέλος του μήνα, στο πρόγραμμα των αφίξεων της φετινής χρονιάς. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει κλίμα ανησυχίας, τουλάχιστον από την πλευρά των εταιρειών, καθώς λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν τα προβλήματα» είπε.

Τελική εικόνα σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται να διαμορφωθεί στο τέλος του μήνα, όπως προαναφέρθηκε, με ναυτικούς πράκτορες του Βόλου να υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ακυρώσεις, γεγονός που ενισχύει τη θέση ότι το λιμάνι του Βόλου είναι ασφαλές.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Νίκος Βισβίκης, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν έχουν σημειωθεί ακυρώσεις στις κρατήσεις θέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από Βολιώτες, οι οποίοι έχουν κλείσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν με το Celestyal Crystal. «Εχουν παγώσει προς στιγμή οι κρατήσεις, είναι σε αναμονή ο κόσμος, αλλά δεν έχει γίνει καμία ακύρωση», είπε. Ο ίδιος προέτρεψε τους Βολιώτες να ταξιδέψουν με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ασφαλές ταξίδι, καθώς η εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με βάση τις διεθνείς οδηγίες.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα, απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει ή έχουν διέλθει από αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, του Ιράν, της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και από κάθε Δήμο της Ιταλίας που υπόκειται σε καραντίνα από την ιταλική κυβέρνηση, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβασή τους. Παράλληλα, διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι πριν από την επιβίβαση για την εφαρμογή των παραπάνω προληπτικών μέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου